Αρχική Special Topics Χαβάη: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι μετρούν 89 νεκρούς και 1000 αγνοούμενους στα χιλιάδες...

Χαβάη: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι μετρούν 89 νεκρούς και 1000 αγνοούμενους στα χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια (Βίντεο)

Εικόνες Αποκάλυψης στη Χαβάη μερικά 24ωρα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που άφησε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα. Τουλάχιστον 89 οι νεκροί, 1000 οι αγνοούμενοι.

0
Χαβάη επόμενη μερα γενική
Διαφήμιση

Σοκ και δέος στη Χαβάη που βρίσκεται μπροστά σε μια ολοκληρωτική καταστροφή με τουλάχιστον 89 νεκρούς, 1000  αγνοούμενους, χιλιάδες καμένα κτίρια, και στάχτη χιλιάδες στρέμματα που αποτελούσαν όαση πρασίνου δίπλα στη θάλασσα.

Σύνταξη:ecozen.gr

Χαβάη φωτιές επόμενη μέρα

Η καταστροφή στη Χαβάη αποτιμάται προς ώρας σε τουλάχιστον  89 νεκρούς, 1000 αγνοούμενους πολλούς εγκαυματίες, χιλιάδες καμένα. κτίρια και εκτάσεις. Την ίδια στιγμή έχει ξεσπάσει βροχή επικρίσεων για το πώς οι αρχές χειρίστηκαν μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.

Μάουι Χαβάη πριν και μετά

Το  Μάουι  (Maui) και η ΛαχέΪνα (Lahaina) έχουν υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή, ενω χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και οι αξιωματούχοι καλούν τους τουρίστες να μείνουν μακριά από το νησί.

ΛΑΧΕΙΝΑ ΧΑΒΑΗ!
Ό,τι απέμεινε στη Λαχέίνα της Χαβάης φωτογραφία Rick Bowmer/AP

Η ΛαχέΪνα (Lahaina) tην 1η Ιανουαρίου 1919, έζησε τον εφιάλτη της πυρκαγιάς όταν  περισσότερα από τριάντα κτίρια  καταστράφηκαν πριν οι κα΄τοικοι καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά. Αυτή η πυρκαγιά του 1919 οδήγησε στη δημιουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας Maui σε όλο το νησί και στην υιοθέτηση νέων προτύπων πυρασφάλειας στη Lahaina. Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν Μέσα Ενημέρωσης με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι

«Έχουμε καταμετρήσει 89 νεκρούς», δήλωσε ο Γκριν χθες το απόγευμα (τοπική ώρα, Κυριακή πρωί ώρα Ελλάδας). «Θα συνεχίσει να αυξάνεται. Θέλουμε ο κόσμος να προετοιμαστεί γι’ αυτό», πρόσθεσε. Οι κάτοικοι, ακόμα σε κατάσταση σοκ, αρχίζουν να βλέπουν την έκταση της καταστροφής στη ΛαχέΪνα.

Χαβάη άνθρωποι!!!!!!!!!!
Θρήνος, απόγνωση και πόνος για όσα χάθηκαν…Χαβάη Αύγουστος 2023

«Καταστράφηκαν όλα, όλα. Η καρδιά μου ραγίζει», λέει ο 80χρονος Αντονι Γκαρσία, που επέλεξε την Λαχέινα ως τόπο κατοικίας εδώ και 30 χρόνια. Γύρω του, οι επιζήσαντες ψάχνουν στις στάχτες με την ελπίδα να βρουν φωτογραφίες ή αντικείμενα.

Διακοπές ρεύματος στο Μάουι

Από τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έδιναν τον χαρακτήρα της παραθεριστικής πόλης των 13.000 κατοίκων δεν έχει μένει σχεδόν τίποτα. Μέσα σε αυτό το τοπίο του ολέθρου, οι κάτοικοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς η τραγωδία αυτή μπόρεσε να λάβει τέτοιες διαστάσεις. Το ίδιο και η δικαιοσύνη, διατάσσοντας έρευνα για την διαχείριση της κρίσης από τις τοπικές αρχές.

Χαβάη επόμενη μέρα σπίτια

Οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε Αμερικανική Πολιτεία.

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ομάδες έρευνας, που συνοδεύονται από ειδικά σκυλιά, μπορεί να εντοπίσουν και άλλους νεκρούς από την πυρκαγιά, που κατέκαψε 1.000 κατοικίες και άφησε πίσω της χιλιάδες αστέγους, ενώ για την ανοικοδόμηση της περιοχής πιθανόν να χρειαστούν πολλά χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κανείς δεν έχει μπει σε κάποια από τις αυτές τις κατασκευές που κάηκαν τελείως και εκεί είναι δυστυχώς που αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Μπράιαν Σατζ, γερουσιαστής της Χαβάης, στο MSNBC.

Διαφήμιση