Αρχική Special Topics Κρήτη: Ενεργοποιήθηκε το 112 στα Χανιά μετά τον σεισμό στη Σούγια

Κρήτη: Ενεργοποιήθηκε το 112 στα Χανιά μετά τον σεισμό στη Σούγια

Ενεργοποιήθηκε το 112 στα Χανιά μετά τον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί στην Κρήτη ((Σούγια Χανίων) Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα σεισμός στην Παλαιοχώρα.

0
Σεισμός Κρήτη
Διαφήμιση

Ενεργοποιήθηκε το 112 στο νομό Χανίων στην Κρήτη, μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας.
«Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους), Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» προειδοποιεί το μήνυμα του 112 τους κατοίκους στα νότια Χανιά.

Το 112 ενεργοποιήθηκε στα Χανιά μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη και καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής 13/8. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είχε διάρκεια τουλάχιστον δέκα δευτερολέπτων. Το 112 ενεργοποιήθηκε σε όλο το νομό στα Χανιά, και αφορά σε οδηγίες για τις  επικίνδυνες περιοχές στην Κρήτη (φαράγγια, βράχους)

Χανιά Σούγια
Η παραλία της Σούγιας στα Χανιά, έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο και το πλάτος της φτάνει τα 70 μέτρα και έχει βότσαλα.

Όπως αναφέρει το cretalive, η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Δυτικής Κρήτης αναστατώνοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η Σούγια απέχει 70 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στα νότια παράλια της Κρήτης. Είναι κτισμένη δυτικά των εκβολών του χειμάρρου Αγιερηνιώτη, ο οποίος διασχίζει το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, το οποίο καταλήγει κοντά στη Σούγια.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα, καταγράφηκε σεισμός εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 41 χιλιόμετρα νότια της Παλαιόχωρας στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση είχε εστιακό βάθος που υπολογίζεται στα 25,8 χιλιόμετρα.

Το ecozen.gr εστιάζει στα καλά νέα και τη θετική πλευρά της ζωής οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στην Παλαιοχώρα στην Κρήτη που την αναστάτωσε τα ξημερώματα ο σεισμός, αλλά σύντομα επανήλθε στους καλοκαιρινούς ρυθμούς καθώς φιλοξενούνται και διέρχονται χιλιάδες τουρίστες.

Η Παλαιοχώρα είναι κτισμένη πάνω σε μία μικρή χερσόνησο, ανάμεσα σε δύο κόλπους στο Λιβυκό πέλαγος. Η χερσόνησος δεν υπήρχε κατά την αρχαιότητα και το ύψωμα όπου βρίσκεται το ενετικό φρούριο ήταν ένα μικρό νησάκι, μέχρι που ο θαλάσσιος πυθμένας ανυψώθηκε εξαιτίας ενός ισχυρού σεισμού σχηματίζοντας μια χερσόνησο. Στην ανατολική ακτή της χερσονήσου υπάρχει προβλήτα για τον ελιμενισμό πλοίων. Στο δυτικό κόλπο υπάρχει τεχνητό λιμάνι, ενώ στη νησίδα Σχιστονήσι, στο άκρο της χερσονήσου, λειτουργεί φάρος.

Διαφήμιση