Αρχική Special Topics Κρήτη: Ελεύθερος ο 70χρονος που κατηγορείται για 2 εμπρησμούς στα Φαραγγιανά (Βίντεο)

Κρήτη: Ελεύθερος ο 70χρονος που κατηγορείται για 2 εμπρησμούς στα Φαραγγιανά (Βίντεο)

Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι τη Δευτέρα (14/08), οπότε και θα δικαστεί, ο 70χρονος κατηγορούμενος για κατά συρροή εμπρησμό από πρόθεση στα Φαραγγιανά του Δήμου Γόρτυνας της Κρήτης.

0
Φαραγγιανά
Διαφήμιση

Ο 70χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 11/8  ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατά συρροή για δύο πυρκαγιές σε αγροτική έκταση στα Φαραγγιανά του Δήμου Γόρτυνας. Μάλιστα, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που φέρει ευθύνη για πυρκαγιά, αφού πριν από λίγες μέρες στην ίδια περιοχή είχε προκληθεί φωτιά.

Σύνταξη: ecozen.gr

Όπως γράφει το neakriti.gr, σύμφωνα με τον συνήγορό του: Το Σάββατο (12/8) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο 70χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή στο δήμο Γόρτυνας,. Κατά τον δικηγόρο του, παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού και η αιτία της πυρκαγιάς προέκυψε από χρήση γυμνής φλόγας. Ο κατηγορούμενος είχε πλησίον της εστίας της φωτιάς και δική του ιδιοκτησία.  Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο συμβάντα πυρκαγιάς 6/8/2023 και 11/8/2023. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος έως τη Δευτέρα 14/8/2023 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση”.

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει τον 70χρονο να οδηγεί τρακτέρ, να πετά κάτι και λίγο αργότερα να ξεκινάει η φωτιά!

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στη περιοχή Φαραγγιανά και κάηκε μικρή γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.  Ο 70χρονος κατηγορείται και για φωτιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου επίσης στα Φαραγγιανά.

Ο 70χρονος συνελήφθη στα Φαραγγιανά  από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου.  Οδηγήθηκε το Σάββατο 12/8 στον εισαγγελέα Ηρακλείου και  σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία, ενώ του έχει επιβληθεί και ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Διαφήμιση