Αρχική Special Topics Μαρόκο: Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών με 50,4 °C – Βάφτηκε πορτοκαλί...

Μαρόκο: Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών με 50,4 °C – Βάφτηκε πορτοκαλί το Μαρακές (Βίντεο)

Θερμοκρασία – σοκ που έφτασε τους 50,4 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας(!), καταγράφηκε στο Μαρόκο την Παρασκευή 11/8, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο δραματικές προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον ακραίο καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

0
657194955 222680215 1706x960
Διαφήμιση

Το Μαρόκο πλήττεται από ακραίο καύσωνα και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας-από τότε που καταγράφονται μετεωρολογικά στοιχεία- το θερμόμετρο έδειξε την Παρασκευή (11/8)  τον αριθμό ρεκόρ των 50,4 °C! 

Σύνταξη:ecozen.gr

 

Ο παρατεταμένος  ακραίος καύσωνας στο Μαρόκο, είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους της χώρας που είχαν προειδοποιήσει για τις υψηλές θερμοκρασίες τον πληθυσμό, ωστόσο τα νούμερα ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, ενώ θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή (13/8) με θερμοκρασίες κοντά στους 47 βαθμούς Κελσίου!

Αμμοθύελλα σάρωσε το Μαρακές  και το έβαψε…πορτοκαλί!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από το Μαρακές την “κόκκινη πόλη” όπως είναι επίσης γνωστή η περιοχή. Το Μαρακές με πληθυσμό κοντά στο 1 εκατομμύριο κατοίκους, πλήττεται αυτή την περίοδο από ακραίο καύσωνα . Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από δέντρο που έπεσε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στη συνοικία Mεντίνα (η παλιά πόλη και από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), καθώς το Μαρακές βρίσκεται εν μέσω επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών που έφτασαν τους 47 βαθμούς Κελσίου!

Στο Μαρακές απόκοσμο ήταν το σκηνικό στο Μαρόκο την Πέμπτη (10/8) όταν ο ουρανός «βάφτηκε» πορτοκαλί καθώς μια αμμοθύελλα έπληξε την πόλη!

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, η αμμοθύελλα έδωσε στον ουρανό το έντονο πορτοκαλί χρώμα με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι μειωμένη. Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με βίντεο που δείχνουν απειλητικές αμμοθύελλες που έχουν κατακλύσει τις πόλεις του Αγκαντίρ και του Μαρακές τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ανησυχούν τους επιστήμονες οι θερμοκρασίες -ρεκόρ στο Μαρόκο

Αυτή η ανησυχητική θερμοκρασία- ρεκόρ υπογραμμίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο Μαρόκο, η οποία επιδεινώνει τις ακραίες καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Όπως επισημαίνουν στα τοπικά Μέσα οι επιστήμονες, η αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των κυμάτων καύσωνα είναι άμεση συνέπεια της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, περιοχές που παλαιότερα ήταν συνηθισμένες σε μέτρια κλίματα αντιμετωπίζουν τώρα πρωτοφανή καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες.

Διαφήμιση