Αρχική Special Topics Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ...

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής -Είχε ανακοινώσει ότι ελέγχει τη Μονάδα Χανίων (Βίντεο)

Σοκ στο Πανελλήνιο προκαλεί η είδηση ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών καρατομήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής!

0
εξωσωματική !!!!!!
Διαφήμιση

 

Με μια λιτή ανακοίνωση και ενώ η έρευνα των αρχών για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την παύση από τα καθήκοντά του, του προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής!

Σύνταξη: ecozen.gr

Μωρό, ποδαράκια

 

“Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που έχει αναρτηθεί και στο ΑΠΕ.

Είχε ανακοινώσει  από την Τετάρτη 9/8 ότι κάνει έρευνα για το κύκλωμα!

αρχείο λήψης

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι λόγω της θέσης του στην  Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο αποπεμφθής  Πρόεδρος,  μόλις την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 είχε  ανακοινώσει με επίσημο Δελτίο Τύπου ότι η Αρχή ελέγχει τη Μονάδα Χανίων για την υπόθεση που σχετίζεται με το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, και για την οποία φέρεται να καρατομήθηκε και ο ίδιος! (Δείτε εδώ την ανακοίνωση!)

“Αθήνα, 09.08.2023
Αρ. Πρωτ.: 3123

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργία Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και
Τράπεζας Κρυοσυντήρησης που εδρεύει στα Χανιά

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ενόψει της διεξαγόμενης προανάκρισης σχετικά με τη δραστηριότητα Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στα Χανιά, είναι σε επαφή με τον Γυναικολόγο Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας, τους Εμβρυολόγους και το Διοικητικό προσωπικό, καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη Μονάδα, καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών. Επίσης, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο του εποπτικού της ρόλου είναι σε διαδικασία ελέγχου για τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ E.A.I.Y.A.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΑΧΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ”

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην ιστοσελίδα της Αρχής   στην κατηγορία “οπτικοακουστικό υλικό”, υπάρχουν ανηρτημένες συνεντεύξεις του αποπεμφθέντος προέδρου της Αρχής  Νικ Βραχνή  σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή!

Η καρατόμηση έρχεται μετά την αποκάλυψη του κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που δρούσε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου επιστήμονες είχαν στήσει «βιομηχανία» με φόντο το όνειρο χιλιάδων ζευγαριών για  απόκτηση παιδιού.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι από τους εννιά μέχρι στιγμής συλληφθέντες κατηγορούνται, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για εγκληματική οργάνωση. Περιλαμβάνονται επίσης αδικήματα που αφορούν σε εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

Εκατοντάδες περιπτώσεις εκμετάλλευσης του ονείρου για απόκτηση παιδιού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες! Από τον Δεκέμβριο του 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Το δε όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Ο ρόλος των «μεσιτριών»

Έχοντας ως χώρο της παράνομης δράσης τους κέντρο γονιμότητας σε περιοχή της Κρήτης, τα δύο αρχηγικά μέλη-διευθυντές της κλινικής, στρατολογούσαν «μεσίτριες» σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό, με σκοπό να εντοπίσουν και να αποσπάσουν τη συναίνεση από ευάλωτες αλλοδαπές γυναίκες ώστε να τις μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας και να τις εκμεταλλευτούν ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες.

Στη συνέχεια, το δίκτυο «μεσιτριών» μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας τις αλλοδαπές γυναίκες ώστε μέσω της εκμετάλλευσης αυτών να ικανοποιήσουν αιτήματα «πελατών» της οργάνωσης απ’ όλο τον κόσμο (ζευγάρια τα οποία δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν, μοναχικοί άνδρες ή ομόφυλα ζευγάρια), που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Πως δρούσε το κύκλωμα -Πως εμπλέκεται η Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ακολούθως οι γυναίκες είτε υποβάλλονταν σε ειδική θεραπεία ως δότριες ωαρίων, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και σε προγράμματα παρένθετης μητρότητας είτε εντάσσονταν σε ελεγχόμενους χώρους που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να κυοφορήσουν σε περιβάλλον εργασιακής εκμετάλλευσης κατά παρέκκλιση της σχετικής νομοθεσίας (υπέρβαση ορίου ηλικίας, πλαστές δικαστικές αποφάσεις, ανακριβές, ελλιπές ή ανύπαρκτο ιατρικό ιστορικό) και εν συνεχεία, έναντι αμοιβής, να παραδώσουν τα βρέφη. Σε κάποιες περιπτώσεις, πριν οι γυναίκες χρησιμοποιηθούν ως παρένθετες μητέρες, τις εκμεταλλεύονταν περαιτέρω, λαμβάνοντας και από αυτές ωάρια.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, τα μέλη της οργάνωσης, προέβαιναν σε πλήθος επιμέρους εγκληματικών πράξεων και συγκεκριμένα κατάρτιζαν πλαστά δικαιολογητικά με σκοπό την έκδοση δικαστικής απόφασης, για άτομα τα οποία δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και, σε συνεργασία με κλινικές, ιατρικά εργαστήρια και ιατρούς, παραποιούσαν καταχωρήσεις ωοληψιών, παραποιούσαν ιατρικά έγγραφα, κατάρτιζαν εικονικά μισθωτήρια και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Παράλληλα, σε περιστατικά ενδιαφερόμενων γονέων από χώρες όπου απαγορευόταν η διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω παρένθετης μητέρας, δήλωναν τις γεννήσεις ως υιοθεσίες.

Προθεσμία για την Κυριακή πήραν οι κατηγορούμενοι

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή 13/8 ζήτησαν και έλαβαν οι συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση σε υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Διαφήμιση