Αρχική Βίντεο Σε πύρινο κλοιό η Αθήνα-Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια-Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές...

Σε πύρινο κλοιό η Αθήνα-Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια-Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λουτράκι και Καπαρέλι-Βίντεο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αθήνα, με τα πύρινα μέτωπα στα περίχωρά της να έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες αλλά κα εθελοντές έδωσαν ηρωική μάχη στα πύρινα μέτωπα βορειοδυτικά της Αθήνας.

0
Δερβενοχώρια πυρκαγιά
Διαφήμιση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «Στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνίδας αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάσπαρτες καύσεις 230 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο».

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα μεσάνυχτα εκδόθηκε από το 112 δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής των Δερβενοχωρίων πλησίον του καναλιού του Μόρνου και τους ενημέρωσε για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 140 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή, προκειμένου να περιορίσουν τον πύρινο κλοιό, παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας και του Λουτρακίου έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς, κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Διαφήμιση