Αρχική Special Topics Δερβενοχώρια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, συναγερμός για την Πάρνηθα (Βίντεο)

Δερβενοχώρια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, συναγερμός για την Πάρνηθα (Βίντεο)

Τη νύχτα – μέρα κάνουν οι εκατοντάδες Πυροσβέστες που συμμετέχουν στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια με στόχο να προστατευθεί η Πάρνηθα, αλλά και στις επιχειρήσεις αε Ανάβυσσο και  Λαγονήσι.

0
Δερβενοχώρια πυρκαγιά
Διαφήμιση

Οι φλόγες από  το μέτωπο στα Δερβενοχώρια παραμένουν στην κορυφογραμμή, ωστόσο οι άνεμοι έχουν «πέσει» διευκολύνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ το μέτωπο εκτείνεται περίπου σε 4 χιλιόμετρα και ευτυχώς δεν απειλούνται κατοικίες. 

Σύνταξη: ecozen.gr

Τεράστιο είναι το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αποτρέψουν πιθανότητα να απειλήσει την Πάρνηθα.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας 17/7 ήχησε το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Στην τεράστια κινητοποίηση στα Δερβενοχώρια, αναφέρθηκε μιλώντας στο ecozen.gr o κ. Γιάννης Φίλιππής, πρόεδρος της Κοινότητας Στεφάνη, ένα από τα χωριά του συμπλέγματος των Δερβενοχωρίων.

Όπως εξήγησε ο κ. Φιλιππής, το μεγάλο στοίχημα είναι να προστατευθεί μεταξύ άλλων η Πάρνηθα, ενώ όλα τα χωριά είναι στο πόδι και όλα δείχνουν πως η αποψινή νύχτα θα είναι μεγάλη για τους κατοίκους που συμμετέχουν ως εθελοντές στην επιχείρηση κατάσβεσης! Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αν και νωρίτερα έφτασε στις παρυφές οικισμού.

Κικίλιας: Δυο συλλήψεις στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Εν τω μεταξύ, την  αυτόφωρη σύλληψη δύο Ελλήνων που έκαναν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ανακοίνωσε ο υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Σε ενημέρωσή  του για τις εξελίξεις στα μέτωπα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως: «παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα».

Κικίλιας συνέντευξη πυρκαγιές

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως όλο το βράδυ στις περιοχές αυτές θα επιχειρούν εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και χωματουργικά οχήματα των δήμων.

«Κυρίες και κύριοι, η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι είναι δυνατόν» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. «Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα».

Διαφήμιση