Αρχική Ειδήσεις Καίγονται σπίτια στο Λαγονήσι-Σε συναγερμό οι Δήμοι – Δραματικό μήνυμα απο το...

Καίγονται σπίτια στο Λαγονήσι-Σε συναγερμό οι Δήμοι – Δραματικό μήνυμα απο το 112

Επείγον μήνυμα απο το 112  προς τους κατοίκους στο Λαγονήσι και την ευρύτερη περιοχή να απομακρυνθούν άμεσα και να εκκενώσουν με κατεύθυνση την Αθήνα  στάλθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 17/7, ενω η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη!

0
Καμμένο σπίτι Κουβαράς!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Επείγον μήνυμα απο το 112  προς τους κατοίκους στο Λαγονήσι και την ευρύτερη περιοχή να απομακρυνθούν άμεσα και να εκκενώσουν με κατεύθυνση την Αθήνα,  στάλθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 17/7, ενω η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη!

Σύνταξη: ecozen.gr

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι εκκενώστε προς Αθήνα» αναφέρει το νέο μήνυμα απο το 112. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μήνυμα του 112 προς τους πολίτες ανέφερε ότι αν βρίσκεστε στις περιοχές Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο εκκενώστε προς παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το newsit.gr με ουρές χιλομέτρων κατά τη διαδικασία εκκένωσης των περιοχών.

Η μεγάλη πυρκγιά στο Λαγονήσι και το Λουτράκι, έχει θέση σε πλήρη κινητοποίηση τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Όλες οι δυνάμεις  συνδράμουν με κάθε μέσο και έμψυχο δυναμικό την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Κουβαρά και καίει σπίτια μέσα στο Λαγονήσι!

FOTIA KOUVARAS1 ΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!!!!

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το αίτημα του ΠΣ, απέστειλε 12 υδροφόρες για την ενίσχυση της πυρόσβεσης ενώ και οι όμοροι δήμοι συμμετέχουν με πούλμαν οχήματα όλο το δυναμικό τους και εθελοντές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το μέλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Ντίνος Λιούμης έχουν αποσταλεί οχήματα και πούλμαν για την απομάκρυνση των κατοίκων, ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι και κρίσιμες περιοχές καθώς και ότι οχήματα και υδροφόρες με όλο το σώμα εργαζομένων, εθελοντών κλπ συμμετέχουν στη κατάσβεση με όλες τις δυνάμεις τους. Ως «κόλαση» περιέγραψε ο επί δεκαετίες (τέως σήμερα) δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου το πύρινο τοπίο που συνεχώς εξαπλώνεται ταχύτατα κατά μήκος τουλάχιστον 3 χλμ. λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Η πρώτη εκτίμηση του ήταν ότι ήταν αδύνατον να επιτευχθεί ο έλεγχος της καθώς ο ισχυρός άνεμος η υψηλή θερμοκρασία με το χαμηλό θαμνώδες ή ελαιόφυτο έδαφος δεν το επέτρεπαν. Το σκηνικό συμπληρώνεται από έντονους πυκνούς καπνούς που προκαλούν οι ισχυρές και εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται στους πυλώνες ηλεκτοδότησης κάποιος εκ των οποίων ενδεχομένως ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως υπονόησε ο κ. Φιλίππου.

Στο ίδιο κλίμα της έντασης και αγωνίας εκφράστηκε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος προσέτρεξε άμεσα και με κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου στην κατάσβεση της φωτιάς.

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Την ίδια στιγμή στο Λουτράκι  όπου επίσης οι κάτοικοι ενημερώνονται διαρκώνς με μήνυμα απο το 112 εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με περισσότερα απο 1.200 παιδιά αλλά και πολλοί οικισμοί. Επιπλέον, διακόπηκε και στα δυο ρεύματ η κυκλοφορία στην  Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από τους Αγίους Θεοδώρους, έως την Επίδαυρο, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου.

https://www.youtube.com/watch?v=e0fKXYzYJlg&t=1s&ab_channel=ProtoThema

Όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο korinthostv.gr  oι κάτοικοι ενημερώθηκαν με νέο επείγον μήνυμα απο το 112 για άμεση εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι, Ίσθμια, Παράδεισος, με κατεύθυνση την Κόρινθο, καθώς η πυρκαγιά στο Λουτράκι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαφήμιση