Αρχική Ειδήσεις Ενημέρωση από την πυροσβεστική για πύρινα μέτωπα-Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό στον Κουβαρά-Βίντεο

Ενημέρωση από την πυροσβεστική για πύρινα μέτωπα-Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό στον Κουβαρά-Βίντεο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα μας από το πρωί, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πύρινα μέτωπα στον Κουβαρά, το Λουτράκι, τον Λάππα Αχαΐας και το Καπαρέλι στην Βοιωτία.

0
Λαγονήσι πυρκαγιά!
Διαφήμιση

«Πολύ βελτιωμένη η κατάσταση με την πυρκαγιά στον Κουβαρά», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την νεότερη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας στις 18:30 από το Συντονιστικό Κέντρο, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα.

Ήδη, τρεις μεγάλες περιοχές εκκενώνονται, μετά από νέο μήνυμα του 112 εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στον Κουβαρά της Αττικής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της  Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και στο πύρινο μέτωπο στο Καπαρέλι Βοιωτίας και στα Δερβενοχώρια.

Ενημέρωση από πυροσβεστική για τα πύρινα μέτωπα

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε 4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές-4 ενεργά πύρινα μέτωπα εκ των οποίων δύο στην Αττική σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή ενός αλλοδαπού όπου εξετάζεται γιατί σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο ώρες μετά στο Καμάρι Βοιωτίας, επιχειρούν 94 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Η πυρκαγιά κατευθυνθεί κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές πηγές. Εκδόθηκαν εδώ τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλή θέα, παιδεία, ειρήνη. Στη συνέχεια από δω και στο τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε. Κατά ριπάς, όμως αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά εκατόν τριάντα πέντε πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πενήντα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αυτές επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

FOTIA KOUVARAS1 ΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!!!!

Δερβενοχώρια-Σε πύρινο κλοιό

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης συγκλήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας».

Διαφήμιση