Αρχική Ελλάδα Καίγονται σπίτια στο Λαγονήσι-Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος (Βίντεο)

Καίγονται σπίτια στο Λαγονήσι-Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος (Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Κουβαρά, καθώς η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.Το 112 έστειλε 4 επείγοντα μηνύματα για να εκκενωθούν Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος! Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και στο Λουτράκι!

0
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi
Διαφήμιση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ο Κουβαράς και το Λαγονήσι τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή ενώ το Λαγονήσι , η Ανάβυσσος και η Σαρωνίδα εκκενώνονται με οδηγίες απο το 112. Την ίδια ώρα μεγάλο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Λουτράκι. Και τα δυο μέτωπα ενισχύονται απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή!

ΣΟΣ!!!!ΛΑΓΟΝΗΣΙ

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ρεπόρτερ Γιάννης Ζιάγκας του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και ο εικονολήπτης Παναγιώτης Λιανός, που βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λαγονήσι, οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών!

Λαγονήσι πυρκαγιά!

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (17.07.23) εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο καλώντας τους να απομακρυνθούν προληπτικά από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής.

Κουβαράς φωτιά!!!!!!!!!!

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δίνεται εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, προς την Παλαιά Φώκαια, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά. Όλες οι παραπάνω περιοχές έχουν περισσότερους από 17.000 μόνιμους κατοίκους, ωστόσο υπολογίζεται πως αυτή την ώρα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι λόγω της τουριστικής περιόδου.

Κουβαράς 3

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης μιλώντας νωρίτερα σε κανάλι δήλωσε «δεν βλέπω μπροστά μου», προσθέτοντας πως «το μέτωπο είναι τεράστιο».

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι. Με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών Μελισουργός – Τραμπουριά μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυναμείς της Πυροσβεστικής καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η Κεντρική Μακεδονία στέλνει στην Αττική 10 Πυροσβεστικά οχήματα με 20 Πυροσβέστες, ενω ενισχυτικές δυνάμεις στέλνει και η Θεσσαλία.

Μεγάλη πυρκαγιά και στο Λουτράκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Λουτράκι κοντά σε οικισμό! Στην περιοχή πνέου πολύ ισχυροί άνεμοι.  Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Διαφήμιση