Αρχική Περιβάλλον Πανσέληνος Ιουλίου: Το φεγγάρι του αρσενικού ελαφιού

Πανσέληνος Ιουλίου: Το φεγγάρι του αρσενικού ελαφιού

0
πανσέληνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα αρσενικά ελάφια, τα οποία ρίχνουν τα κέρατα τους κάθε χρόνο, αρχίζουν να τα μεγαλώνουν πάλι τον Ιούλιο, εξ ου και το όνομα της Αμερικής για την πανσέληνο του Ιουλίου.

Μερικοί αναφέρονται σε αυτό το φεγγάρι ως βροντή, λόγω των καλοκαιρινών καταιγίδων αυτού του μήνα. Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν το φεγγάρι σανού, μετά τη συγκομιδή σανού του Ιουλίου.

Γιατί ονομάζεται Buck Moon;

Τα ονόματα της πανσελήνου προέρχονται από διάφορα μέρη και πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Native American, Colonial American και ευρωπαϊκών πηγών.

Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο συνέβη, όχι μόνο στην πανσέληνο.

Το Buck Moon

Η πανσέληνος τον Ιούλιο ονομάζεται Buck Moon  επειδή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών (δολάρια) βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης εκείνη τη χρονική περίοδο.

Εναλλακτικά ονόματα του φεγγαριού του Ιουλίου

Αρκετά άλλα ονόματα για τη Σελήνη αυτού του μήνα αναφέρονται επίσης σε ζώα, όπως το  Feather Moulting Moon (Cree) και το  Salmon Moon , ένας όρος Tlingit που δείχνει πότε τα ψάρια επέστρεψαν στην περιοχή και ήταν έτοιμα για αλίευση.

Τα φυτά εμφανίζονται επίσης εμφανώς στα ονόματα της Σελήνης του Ιουλίου. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι  Berry Moon  (Anishinaabe), Moon When the Chokecherries είναι ώριμα  (Ντακότα), Μήνας του ώριμου καλαμποκιού  (Cherokee) και  Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Οι Thunder Moon  (Western Abenaki) και  Halfway Summer Moon  (Anishinaabe) είναι εναλλακτικές παραλλαγές που αναφέρονται στον θυελλώδη καιρό και τη θερινή περίοδο.

Πότε θα μπορούμε να θαυμάσουμε την Πανσέληνο;

Η πανσέληνος του Ιουλίου και ειδικότερα το «Φεγγάρι του Ελαφιού» δεσπόζει σήμερα στον ουρανό και σύμφωνα με την NASA θα είναι ορατό για τρία 24ωρα.

Θεωρείται υπερπανσέληνος καθώς θα είναι φωτεινότερη από ό,τι συνήθως, η οποία και λαμβάνει χώρα μόνο λίγες φορές το χρόνο.

Η φωτεινότητά του αναμένεται να κορυφωθεί περίπου στις 21:37 μ.μ.

Η φωτεινότητα της επερχόμενης υπερπανσελήνου πρόκειται να αγγίξει το 100%, κάτι που σημαίνει ότι το «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα φανεί κατά 16% περίπου φωτεινότερο και 7% μεγαλύτερο από μια απλή πανσέληνο.

Με πληροφορίες του Almanac.com

Διαφήμιση