Αρχική Βίντεο Φωτιά στην Σάμο- Πτώση ελικοπτέρου – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Φωτιά στην Σάμο- Πτώση ελικοπτέρου – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Σύνταξη: Ecozen.gr

0
Screen Grab / YouTube / samos24
Screen Grab / YouTube / samos24
Διαφήμιση

Κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης 13/07/22 στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο πυροσβεστικό ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο νησί. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τεράστια ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να κρατήσουν στη ζωή τους δύο διασωθέντες Πυροσβέστες, όταν τους εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας είναι νεκροί. Επίσημα θα διαπιστωθεί ο θάνατος τους στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους δύο Μολδαβούς επιβαίνοντες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τέταρτου μέλους του πληρώματος, του Έλληνα μεταφραστή, με την αγωνία ολοένα και να αυξάνεται καθώς την νύχτα οι έρευνες αντίξοες, ενώ οι άνεμοι που πνεύουν στην περιοχή ειναι πολύ ενισχυμένοι.

Από το τετραμελές πλήρωμα έχει διασωθεί και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Ρουμάνος χειριστής. O Ρουμάνος πιλότος ανέφερε στους διασώστες πως και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν σώα από το ελικόπτερο και άρχισαν να κολυμπούν, όμως στη συνέχεια χάθηκαν από το οπτικό του πεδίο.

Screen Grab / YouTube / samos24
Screen Grab / YouTube / samos24

Η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματός του ελικοπτέρου βρίσκεται σε πληρη εξέλιξη και όλοι τώρα έχουν στραμμένο το βλέμμα στο τέταρτο άτομο του πληρώματος.

Tο ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο τύπου Μi 8 με τετραμελές πλήρωμα, έναν Ρουμανο, δύο Μολδαβούς και έναν Έλληνα μεταφραστή, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.Ο Ρουμάνος πιλότος φέρεται να διαβεβαίωνε οτι εκτός ελικοπτέρου βρέθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες.Όπως αναφέρει το Λιμενικό έρευνες γίνονται από 3 περιπολικά σκάφη και από 2 ιδιωτικά σκάφη ενώ μεταβαίνει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης 7 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Βιντεο εδώ.

Διαφήμιση