Αρχική Ενέργεια Power Pass: Από αύριο οι πληρωμές – Τα ποσά για κάθε δικαιούχο

Power Pass: Από αύριο οι πληρωμές – Τα ποσά για κάθε δικαιούχο

Πώς θα δούμε τα ποσά που θα λάβουμε

0
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ POWERPASS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου, οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης «Power Pass» στους πρώτους 1,9 εκατ. δικαιούχους από τους 2,5 εκατ. που κατέθεσαν αίτηση συνολικά. Οι υπόλοιποι θα δουν τους λογαριασμούς τους  μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων τους την ερχόμενη εβδομάδα 

Γιο μέτρο οικονομικής βοήθειας στα νοικοκυριά  που αντιμετωπίζουν μεγάλη οικονομική αιμορραγία από τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος , η κυβέρνηση έχει διαθέσει 230 εκατ. ευρώ . Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα καθώς  ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει επιπλέον αίτηση  και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Πώς θα δούμε τα ποσά

Power Pass: Σας ενημερώνουμε ότι η εκκαθάριση της αίτησής σας για την οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών - PowerPass, έχει αναρτηθεί
Η ειδοποίηση εκκαθάρισης του Power Pass.

Από το πρωί της Τετάρτης, οι δικαιούχοι του επιδόματος  μπορούμε να μπούμε στο https://vouchers.gov.gr/powerpass   όπου αναρτήθηκαν τα ποσά που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς  λογαριασμούς από αύριο. Οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά. Πρώτα θα πληρωθούν εκείνοι που μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα, ενώ θα ακολουθήσουν εκείνοι για τους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση των στοιχείων.

Για να δούμε το ποσό που μας αναλογεί από το Power Pass, αρχικά πρέπει να επισκεφθούμε  την εφαρμογή στο vouchers.gov.gr. Στη συνέχεια:

  • Επιλέγουμε το εικονίδιο Power Pass.
  • Συνδεόμαστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μόλις συνδεθούμε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
  • Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Το έργο  αποτελεί  συνεργασία τριών υπουργείων: Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας . Η πλατφόρμα του Power Pass,  υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης αναρτώντα  σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Τα ενημερωτικά εκκαθάρισης αναρτώνται σταδιακά από χθες το βράδυ στη. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4936/2022 (A΄ 105) και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 3365/2022 (ΦΕΚ 2827/Β΄) όπως ισχύει.

Για τα  φυσικά πρόσωπα που συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Επέκταση του μέτρου

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ POWERPASS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ POWERPASS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Διαφήμιση