Αρχική Special Topics Οι Ρώσοι θα εκτελέσουν δύο Βρετανούς που πολέμησαν στο πλάι της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι θα εκτελέσουν δύο Βρετανούς που πολέμησαν στο πλάι της Ουκρανίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
60237945 11011341 image a 1 1657
Διαφήμιση

Οι τραμπούκοι του Βλαντιμίρ Πούτιν «ετοιμάζουν τόπο εκτέλεσης» για τους δύο Βρετανούς που συνελήφθησαν κοντά στη Μαριούπολη και χαρακτηρίστηκαν «μισθοφόροι» αφού εντάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό.

Οι Βρετανοί Aiden Aslin και Shaun Pinner συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Μόσχας τον Απρίλιο.

Οι φιλορώσοι αξιωματούχοι της ΛΔΔ δήλωσαν ότι «ετοιμάζουν τόπο για την εκτέλεσή τους»

Η ανατριχιαστική δήλωση ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα σκοτωθούν από εκτελεστικό απόσπασμα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Η ημερομηνία των εκτελέσεών τους δεν θα δημοσιοποιηθεί εκ των προτέρων

Οι αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία επιτάχυναν τα σχέδια για την εκτέλεση δύο Βρετανών.

Ο Aiden Aslin και ο Shaun Pinner, που είχαν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Μόσχας κοντά στη Μαριούπολη τον Απρίλιο.

Η κατάστασή τους επιδεινώθηκε χθες το βράδυ όταν φιλορώσοι αξιωματούχοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ είπαν ότι «ετοίμαζαν τόπο για την εκτέλεσή τους».

MARIUPOL 3

Εκτέλεση χωρίς προειδοποίηση

Η ανατριχιαστική δήλωση ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα σκοτωθούν από εκτελεστικό απόσπασμα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Η ημερομηνία των εκτελέσεών τους δεν θα δημοσιοποιηθεί εκ των προτέρων.

Ο εκπρόσωπος του DPR Denys Pushilin πρόσθεσε: «Όλα είναι έτοιμα. Δεν θα είναι δημόσιο».

Ένα μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου χλεύασε επίσης τους Βρετανούς, λέγοντας ότι θα σκοτωθούν με βρετανικά όπλα και σφαίρες και οι οικογένειές τους θα λάβουν λογαριασμό.

Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις ήρθαν μια μέρα αφότου το DPR επανέφερε τη θανατική ποινή ως τιμωρία για τα πιο σοβαρά εγκλήματα.

Είπε ότι η θανατική ποινή χρησίμευε ως «αποτρεπτικός παράγοντας για τη διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων, ιδίως εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας».

Ο κ. Aslin, από το Newark στο Nottinghamshire, και ο κύριος Pinner, από το Watford, κρίθηκαν πρόσφατα ένοχοι ως «μισθοφόροι» σε μια δίκη.

Ψευδείς οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες είναι ψευδείς, επειδή οι δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός συνάδελφος Brahim Saadoun, 21 ετών, ανήκαν σε ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες. Επομένως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δικαιούνται προστασία κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Ο κ. Aslin και ο κ. Pinner είχαν επίσης κοινή βρετανική-ουκρανική υπηκοότητα και είχαν περάσει πολλά χρόνια στη χώρα.

Πριν ο κ. Άσλιν, 28 ετών, ήταν Φρουρός Γρεναδιέρων, ενώ ο Πίνερ, 48 ετών, βρισκόταν στο Βασιλικό Σύνταγμα της Αγγλίας.

Μια επιπλέον περιπλοκή είναι ότι η Βρετανία δεν αναγνωρίζει τη ΛΔΔ επειδή η αποσχισθείσα δημοκρατία που υποστηρίζεται από τη Μόσχα έχει δημιουργηθεί εντός της Ουκρανίας.

Οι απειλές για εκτέλεση μπορεί να είναι ένα ρωσικό τέχνασμα για να προσπαθήσει να αναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με την περιοχή.

Ο κ. Pushilin εξήγησε ότι ένα δικαστήριο εξέταζε τις προσφυγές που υποβλήθηκαν από τους τρεις άνδρες στις 4 Ιουλίου. Αλλά με την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας «οι υποθέσεις τους θα μεταφερθούν στην εκτελεστική υπηρεσία για εφαρμογή, με εκτελεστικό απόσπασμα», είπε.

mariupoli

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, οι μισθοφόροι δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τους τακτικούς μαχητές, των οποίων η ευημερία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης.

Οι οικογένειες του κ. Aslin και του κ. Pinner έχουν παρακαλέσει το Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει για λογαριασμό τους.

Η καλύτερη ελπίδα τους είναι να απελευθερωθούν στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων.

Άλλοι δύο Βρετανοί, ο Dylan Healy, 22 ετών, και ο Andrew Hill, 35, βρίσκονται επίσης υπό κράτηση στο Ντόνετσκ.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν χθες σε διαμάχη για τις εξαγωγές σιτηρών από την εμπόλεμη ζώνη, τις οποίες μπλοκάρει το Κρεμλίνο.

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ήταν οι πρώτες πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών για πολλούς μήνες.

Η επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της Ουκρανίας.

Πηγή : https://www.dailymail.co.uk/

Διαφήμιση