Αρχική Μεταφορές Κολλημένοι στην κίνηση για 3,5 μέρες το χρόνο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Κολλημένοι στην κίνηση για 3,5 μέρες το χρόνο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Σύνταξη: ecozen.gr

0
κινηση δρομος
Διαφήμιση

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης χάνουν 3,5 μέρες από τη ζωή τους στην κίνηση των δρόμων. Μια μελέτη που αναδεικνύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της συμπρωτεύουσας που επανήλθε μετά από την άρση των μέτρων της πανδημίας. Έρευνα του Pricefox με στοιχεία από την TomTom αναλύει την εικόνα στους δρόμους της συμπρωτεύουσας με τους αριθμούς να καίνε καθώς οι οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους 3 μέρες τον χρόνο.

Το 2021 η κυκλοφοριακή συμφόρηση αυξήθηκε στην Θεσσαλονίκη με την διάρκεια της μέσης διαδρομής να αυξάνεται κατά 2 λεπτά. Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται η εξέλιξη του δείκτη κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Θεσσαλονίκη από το 2019 έως το 2021.

κινηση δρομος

Ο χρόνος δηλαδή που χρειάστηκε για τη μετακίνηση των πολιτών το 2021 ήταν 25% περισσότερος από ό,τι κατά τη διάρκεια των βασικών συνθηκών χωρίς συμφόρηση. Αυτό συνεπάγεται ότι μια μετακίνηση 15 λεπτών σε κατάσταση ελεύθερης ροής θα διαρκέσει σχεδόν 4 λεπτά περισσότερο όταν το επίπεδο συμφόρησης είναι στο 25%.

κινηση δρομος

Τον Δεκέμβρη αυξήθηκε η συμφόρηση κατά 40%

Σε μηνιαίο επίπεδο, χειρότερος μήνας με κριτήριο την κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν ο Δεκέμβριος του 2021 με την συμφόρηση να αγγίζει το 40%. Αυτό σημαίνει πως για την ίδια διαδρομή των 15 λεπτών οι οδηγοί στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι στην κίνηση για επιπλέον 6 λεπτά.

Σε ημερήσιο επίπεδο η πιο μποτιλιαρισμένη ημέρα στην Θεσσαλονίκη ήταν η Πέμπτη 14 Οκτωβρίου του 2021 με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να αγγίζει το 60%.

Τα πρωινά της Δευτέρας η μεγαλύτερη συμφόρηση

Σε ωριαίο επίπεδο, κατά τη διάρκεια του 2021, η μεγαλύτερη συμφόρηση παρατηρείται κάθε Δευτέρα πρωί 08:00 – 09:00 με συμφόρηση 39%. Η συμφόρηση παραμένει άνω του 30% τις καθημερινές από 08:00 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα.

3,5 μέρες κολλημένοι στην κίνηση το 2019

Από την κυκλοφοριακή συμφόρηση οι οδηγοί στην Θεσσαλονίκη έμειναν συνολικά 84 ώρες (3,5 μέρες) ακινητοποιημένοι στους δρόμους το 2021 με το αντίστοιχο ποσό προ πανδημίας το 2019 να φτάνει τις 98 ώρες το χρόνο.

κινηση δρομος

Εκτιμήσεις για 150 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στη Θεσσαλονίκη

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας ολοένα και αυξάνονται με τον αριθμό τους να ξεπερνά και τα 700 χιλιάδες οχήματα. Για την Θεσσαλονίκη ο αριθμός αυτός εκτιμάται στα 150 χιλιάδες οχήματα.

κινηση δρομος

Μέσω της online υπηρεσίας “myAuto”, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημα τους. Πλέον οι έλεγχοι γίνονται ηλεκτρονικά και είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος οδηγός να αποφύγει τα τσουχτερά πρόστιμα αν κινείται ανασφάλιστος.

Στην περίπτωση που του καταβληθεί ηλεκτρονικό πρόστιμο η διαδικασία για να μπορεί να κινηθεί ξανά στους δρόμους είναι η παρακάτω:

Στο Pricefox οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου online από 5€/μήνα πληρώνοντας με άτοκες δόσεις και να εξοικονομήσουν έως 40% ετησίως.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε “μπόνους” και “πέναλτι” το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο
Επόμενο άρθροΤο τριήμερο ξεκινάει η 10ωρη έκπτωση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου