Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Δροσερές ιδέες για τα πρωινά του καλοκαιριού

Δροσερές ιδέες για τα πρωινά του καλοκαιριού

0
Smoothie πρωινό
Smoothie πρωινού με φράουλα, μπανάνες και καρυδόψυχα τριμμένη
Διαφήμιση

Της Ιωάννας Παπαδοπούλου

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και το πιο πιθανό είναι στο μυαλό σου να τριγυρίζουν λέξεις όπως άδεια, διακοπές, ήλιος, θάλασσα… Αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, τώρα που οι θερμοκρασίες φτάνουν στο ζενίθ, είναι ένα πρωινό που θα σε δροσίσει και θα σου δώσει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να αδράξεις τη μέρα!

Ψάχνεις για γρήγορες και ισορροπημένες προτάσεις; Διάβασε παρακάτω!

Banana split…αλλιώς


Μπορεί ένα γνωστό και αγαπημένο επιδόρπιο να μετατραπεί σε μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για πρωινό; Μα φυσικά! Δεν έχεις παρά να κόψεις μια μπανάνα στη μέση, να την τοποθετήσεις σε μια μικρή πιατέλα και να τη ‘’γεμίσεις’’ με 1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, 2 κ. σούπας δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη, 2 κ.σούπας θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα και 1 κ. γλυκού μέλι. Έτσι, μέσα σε 5 λεπτά δημιουργείς ένα πλήρες πρωινό πλούσιο τόσο σε γεύση όσο και θρεπτικά συστατικά.

bananas 698608 960 720

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι


Το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους! Εκμεταλλεύσου το, λοιπόν, δημιουργώντας μια πολύχρωμη φρουτοσαλάτα, γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!! Κόψε 2-3 φρούτα (ιδανικά εποχής) σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ. Για να είναι το πρωινό σου πιο πλήρες, πρόσθεσε ½ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και 2 κ.σούπας granola. από βρώμη ολικής άλεσης για ακόμη περισσότερη ενέργεια!

Smoothie με δημητριακά πρωινού

Iced Chai Latte with Chiquita Bananas


Να ένας τρόπος να χωρέσεις όλο σου το πρωινό σ’ ένα ποτήρι! Συνδυάζοντας το γάλα, τα δημητριακά και τα φρούτα, το πρωινό σου δε θα έχει μόνο υπέροχη γεύση, αλλά θα σου προσφέρει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και ποικιλία βιταμινών και μετάλλων. Η συνταγή είναι απλή: βάλε στο blender 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή, αν προτιμάς, φυτικό ρόφημα αμυγδάλου) , 3-4 κ.σούπας δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη, ½ μπανάνα, 1 κ.σούπας μέλι και ½ φλιτζάνι πάγο.
 

Παπαδοπούλου Ιωάννα

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)-MSc in Clinical and Public Health Nutrition (University College London), Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed

 

Διαφήμιση