Αρχική Περιβάλλον ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Διευκρινήσεις για τις καταθέσεις ενστάσεων

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Διευκρινήσεις για τις καταθέσεις ενστάσεων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
δασικοί χάρτες
Διαφήμιση

Οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την κατάθεση δικαιολογητικών για υποβολή ενστάσεων όσον αφορά τους δασικούς χάρτες αναφέρονται αναλυτικά στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειες, Γ. Αμυράς.

Η νέα παράταση που δόθηκε από το ΥΠΕΝ για την υποβολή αντιρρήσεων είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει στις 31 Μαΐου.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή παραδεκτής αντίρρησης είναι: οι γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου που περικλείει την έκταση που αφορά το αίτημα, η επισήμανση και περιγραφή έννομου συμφέροντος και η καταβολή του ειδικού τέλους.

φεκ δασικοι χαρτες

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αντίρρησης και με καταληκτική προθεσμία 10 ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας των αντιρρήσεων, αποστέλλεται στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο:

  • εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο το αντίγραφο της φόρμας αντιρρήσεων, όπως εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή
  • τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή/και το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης, που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή
  • το έννομο συμφέρον.

Τα ανωτέρω εξασφαλίζουν το παραδεκτό του αιτήματος της αντίρρησης.

Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. φωτοερμηνεία, τοπογραφικό διάγραμμα), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται είτε στην ανωτέρω αλληλογραφία ή και να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) κατά την εξέταση της αντίρρησης (παρ. 2 άρθρου 16 ν. 3889/2010).

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία αλλάζει όνομα για λόγους ευθιξίας
Επόμενο άρθροΕυθυγραμμίζονται πέντε πλανήτες μετά από 18 χρόνια