Αρχική Special Topics «Τέχνες και 1821»: Το αποτύπωμα της Επανάστασης στις Τέχνες

«Τέχνες και 1821»: Το αποτύπωμα της Επανάστασης στις Τέχνες

0
Epanastasi 1821
Filippo Marsigli )1790-1863), O θάνατος του Mάρκου Mπότσαρη, (1790-1823) ελαιογραφία, 0,63x0,91 μ.
Διαφήμιση

Την Επανάσταση του 1821 μέσα από ιστορικά βιβλία, δημοτικά τραγούδια εποχής, βιογραφίες πρωταγωνιστών, λογοτεχνικά έργα, πίνακες, κινηματογράφο και όλες τις μορφές Τέχνης ψηφιοποίησε η Διεύνθυνση Πολιτισμού του Δημου Χαλανδρίου και συμπύκνωσε σε έναν πολύτιμο οδηγό με τίτλο «Τέχνες και 1821».

Στόχος της έκδοσης που υλοποιήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είναι ο αναγνώστης να γνωρίσει και να κατανοήσει το μέγεθος της επανάστασης και τον αντίκτυπο που είχε σε διεθνές επίπεδο.

Το καλλιτεχνικό κι αισθητικό αποτύπωμα της Επανάστασης

«Η γλώσσα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, αποτελούν το όχημα της εξελεγκτικής διαδικασίας ενός έθνους. Ευελπιστούμε το βιβλίο αυτό να λειτουργήσει ως τέτοιο», σημειώνει σχολιάζοντας την έκδοση η διευθύντρια Πολιτισμού Ελένη Κούκα.

«Ο οδηγός προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα περιήγησης σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων και αισθητικών αποτυπωμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα μιας συνολικότερης κατανόησης της ιστορικής διαδρομής και των κορυφώσεων της επανάστασης του 1821, μετά από 200 χρόνια» περιγράφει ο προϊστάμενος του τμήματος Αλέκος Βαρβέρης. 

Δείτε εδώ ολόκληρο τον οδηγό «Τέχνες και 1821»

eikona

Ο πλούτος της ζωής βρίσκεται στις μνήμες

 «Ο σπόρος αγαπά τη σιωπή. Βλασταίνει σιωπηλά, μέχρι να τρανωθεί ευωδιάζοντας, στην επιφάνεια. Ακριβώς όπως έπραξαν οι άνθρωποι που κόπιασαν για καιρό συλλέγοντας το πολύτιμο υλικό αυτού του βιβλίου. Υλικό από τα σπαράγματα μιας πολύτιμης μνήμης, αποτυπωμένης στην τέχνη μιας εποχής που καθόρισε το νέο ελληνικό κράτος και τις ζωές μας» σχολίασε παρουσιάζοντας τον πολύτιμο αυτό οδηγό, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος επέλεξε να κλείσει με ένα απόφθεγμα του Ιταλού λογοτέχνη Τσέζαρε Παβέζε

«Ο πλούτος της ζωής βρίσκεται στις αναμνήσεις που έχουμε ξεχάσει».

ΒΟΟΚ

 

 

Διαφήμιση