Αρχική Διάστημα Η Κίνα ερευνά μια «μυστηριώδη καλύβα» στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού

Η Κίνα ερευνά μια «μυστηριώδη καλύβα» στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού

Σύνταξη: ecozen.gr

0
moon
Η «μυστηριώδης καλύβα» εμφανίζεται ως μια προεξοχή σε σχήμα κύβου πάνω από τον ορίζοντα της σεληνιακής επιφάνειας. (Eικόνα: CNSA/Our Space
Διαφήμιση

Το κινεζικό rover Yutu 2 εντόπισε αυτό που οι Κινέζοι ερευνητές αποκαλούν «μυστηριώδη καλύβα» στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού.

Το rover, κατέγραψε μια θολή εικόνα του αντικειμένου σε σχήμα κύβου καθώς διέσχιζε τον κρατήρα Von Kármán της Σελήνης. Κοιτάζοντας προς τα βόρεια στις 29 Οκτωβρίου, την 36η σεληνιακή ημέρα της αποστολής, το rover εντόπισε τη «μυστηριώδη καλύβα» περίπου 80 μέτραμακριά, σύμφωνα με το πρόγραμμα προσέγγισης Our Space της Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος της Κίνας στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weixin, 3.

Η περίεργη ανωμαλία στο τοπίο φάνηκε να προεξέχει πάνω από έναν κατά τα άλλα ομοιόμορφο και ασυνήθιστο ορίζοντα και υπήρχε ένας μικρός κρατήρας πρόσκρουσης δίπλα του,σημείωσαν οι ερευνητές του Διαστήματος μας στην αναφορά τους .

Μήπως εξωγήινοι;

“Ήταν ένα σπίτι που χτίστηκε από εξωγήινους μετά την προσγείωση;” Οι ερευνητές του Διαστήματος αστειεύτηκαν.

Αλλά όσοι περιμένουν μια εξωγήινη συνάντηση με έναν από τους μυστηριώδεις εξωγήινους μονόλιθους από το «2001: A Space Odyssey» του Stanley Kubrick θα απογοητευτούν. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι μάλλον ρεαλιστικά βαρετή: Το μυστηριώδες αντικείμενο είναι πιθανώς ένας από τους πολλούς μεγάλους ογκόλιθους του φεγγαριού, ο οποίος πιθανότατα ανασηκώθηκε  από ένα συμβάν πρόσκρουσης.

Οι επιστήμονες δεν θα ξέρουν με βεβαιότητα, ωστόσο, έως ότου το rover διασχίσει την απόσταση και κοιτάξει πιο προσεκτικά, κάτι που αναμένεται ότι θα διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες. 

Οι εξερευνήσεις της Κίνας στη Σελήνη

Το rover εκτοξεύτηκε από το σεληνιακό σταθμό Chang’e 4 της Κίνας αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη ομαλή προσγείωση στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού, τον Ιανουάριο του 2019. Περνώντας στον κρατήρα Von Kármán πλάτους 186 χιλιομέτρων. Το rover εξερευνά προσεκτικά την μακρινή πλευρά του φεγγαριού για 37 σεληνιακές ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το rover έκανε μια λεπτομερή σάρωση κάτω από την επιφάνεια του φεγγαριού και εντόπισε ακόμη και μια μυστηριώδη ουσία «που μοιάζει με τζελ» , την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σεληνιακός βράχος λιωμένος μετά από πρόσκρουση αστεροειδούς.

Το Chang’e 4 είναι η τέταρτη αποστολή της Κίνας στο φεγγάρι και η δεύτερη που προσγειώνει ένα rover στη σεληνιακή επιφάνεια. Η Κίνα προσγείωσε επίσης το rover Zhurong στον Άρη φέτος και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τον διαστημικό σταθμό Tiangong, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022. Η Κίνα έχει επίσης δηλώσει ότι θα δημιουργήσει έναν σεληνιακό ερευνητικό σταθμό στον νότιο πόλο της Σελήνης μέχρι το 2029.

Διαφήμιση