Αρχική Καταστροφές Σε ποια σημεία της χώρας “περνά” ο Μπάλλος τις επόμενες ώρες

Σε ποια σημεία της χώρας “περνά” ο Μπάλλος τις επόμενες ώρες

0
ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πλημμύρα από την έντονη βροχόπτωση στην γέφυρα της Χαμοστέρνας στην οδό Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Συνταξη: ecozen.gr

Ο Μπάλλος …αποχαιρετά την Ελλάδα και συνεχίζει ανατολικά, με τις τελευταίες ανησυχίες των μετεωρολόγων να εστιάζει σε πιθανά φαινόμενα χαλαζοπτώσεων στις ανατολικές ακτές Αττικής, Πελοποννήσου, σε Αιγαίο και Ιόνιο. Η χώρα μετρά τις πληγές της…

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Ανησυχία για χαλαζοπτώσεις

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα είναι πλέον ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, Μακεδονία, Στερεά, Πελοπόννησο, Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε ολόκληρη τη χώρα

Κακοκαιρία – Αττική: Άνοιξαν οι δρόμοι – Κλειστά σχολεία και δημόσιο

Θεσσαλονίκη: Το οδόστρωμα κατάπιε λεωφορείο – Προβλήματα στη Χαλκιδική

Λέκκας: Πάνω από 30 εκατ. τόνοι νερού στον Κηφισό – Η πορεία του «Μπάλλου»

Διαφήμιση