Αρχική Ειδήσεις Κακοκαιρία – Αττική: Άνοιξαν οι δρόμοι – Κλειστά σχολεία και δημόσιο

Κακοκαιρία – Αττική: Άνοιξαν οι δρόμοι – Κλειστά σχολεία και δημόσιο

0
ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΛΕΩΦ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Αποδόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Ποσειδώνος νωρίς το πρωΐ της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021. Ο δρόμος είχε κλείσει λόγω των έντονων φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία "Μπάλλος". (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με…προβλήματα ξημέρωσε η Παρασκευή στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, με πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν πλημμύρες, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην κυκλοφορία. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα, ενώ και το δημόσιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του. Κλειστά θα είναι σήμερα και τα δικαστήρια με κάποιες εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και η διέλευση των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς άνοιξαν περίπου στις 06:30 το πρωί. Αρχικά, προβλεπόταν να αποδοθούν σε κυκλοφορία στις 8 το πρωί, με βάση τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όμως δόθηκαν σε κυκλοφορία μιάμιση ώρα νωρίτερα.

Επίσης, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, με τους συρμούς να εξέρχονται κανονικά από το Αμαξοστάσιο. Κανονικά διεξάγεται και η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό.

Θεσσαλονίκη: Το οδόστρωμα κατάπιε λεωφορείο – Προβλήματα στη Χαλκιδική

Λέκκας: Πάνω από 30 εκατ. τόνοι νερού στον Κηφισό – Η πορεία του «Μπάλλου»

ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Πρωινές εικόνες από τον Κηφισό στο ύψος του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σήμερα στην Αττική η ηλεκτροδότηση

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην Αττική λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα, ωστόσο δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρετωδώς εργάζονταν τα συνεργεία της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, ωστόσο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην Αττική δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ, μόνο σε ένα τμήμα της Ελευσίνας περιορίζονται οι διακοπές ρεύματος. Η βλάβη, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα αποκατασταθεί σύντομα. Χθες, σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, το Κορωπί και την περιοχή του Ρέντη που αποκαταστάθηκαν με την παρέμβαση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία παραμένουν σε επιφυλακή.

Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΛΑΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Παραμένει πλημμυρισμένη η παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος κάτω από τη γέφυρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε το λεωφορείο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ανακοίνωση του ΟΣΥ σχετικά με το…πλημμυρισμένο λεωφορείο

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Τα προληπτικά μέτρα του που ανακοίνωσε χθες ο Χρ. Στυλιανίδης

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Τα προληπτικά μέτρα είναι τα εξής:
  • Από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 το πρωί της Παρασκευής, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Το μέτρο αυτό όμως σταμάτησε να ισχύει λίγο μετά τις 06.30 το πρωί, καθώς οι δρόμοι δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία.
  • Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς, όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Διαφήμιση