Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: Το οδόστρωμα κατάπιε λεωφορείο – Προβλήματα στη Χαλκιδική

Θεσσαλονίκη: Το οδόστρωμα κατάπιε λεωφορείο – Προβλήματα στη Χαλκιδική

0
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα, βγαλμένο από αποκαλυπτική ταινία βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οδηγός, επιβάτες και κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη. Επί της Εθνικής Αντιστάσεως κατέρρευσε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα ένα διερχόμενο λεωφορείο να βρεθεί σε μια μεγάλη τρύπα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ξαφνικά το τουριστικό λεωφορείο, που πραγματοποιεί μεταφορά εργαζομένων, ακινητοποιήθηκε. Κανείς από τους 15 εργαζόμενους δεν τραυματίστηκε και όλοι αποβιβάστηκαν κανονικά από το όχημα. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι το ίδιο τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί ανάλογη ζημιά σε προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία – Αττική: Άνοιξαν οι δρόμοι – Κλειστά σχολεία και δημόσιο

Λέκκας: Πάνω από 30 εκατ. τόνοι νερού στον Κηφισό – Η πορεία του «Μπάλλου»

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η Τροχαία αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της Εθν. Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου, ενώ η κίνηση εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση βρέθηκε γερανοφόρο όχημα, που απομάκρυνε το λεωφορείο. Ευτυχώς, από το συγκεκριμένο περιστατικό δε σημειώθηκε τραυματισμός και οι περίπου 15 εργαζόμενοι κατέβηκαν μόνοι τους από το όχημα.

Στο μεταξύ, ο «Μπάλλος» δείχνει για δεύτερη μέρα τα…δόντια του στη Θεσσαλονίκη, με συνεχείς και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις. Δρόμοι πλημμύρησαν και η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες.

Συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης παρατηρούνται από νωρίς στη Βασ. Όλγας, την Εγνατία, την Κ. Καραμανλή και τη Λαγκαδά, ενώ μικροσυγκρούσεις οχημάτων έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, κλειστή παραμένει από τα ξημερώματα η επαρχιακή οδός ΛαγκαδικίωνΣχολαρίου.

Χαλκιδική: Μικρής έκτασης τα προβλήματα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στον δήμο Αριστοτέλη, όπου σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια τον Νοέμβριο του 2019.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Σε ολόκληρο τον νομό τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά και, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, «στο σύνολο του νομού βρέχει, σε κάποιες περιοχές όμως πιο έντονα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Χθες το βράδυ, τα φαινόμενα ήταν ήπια, από τις 7 το πρωί όμως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στη βορειοανατολική Χαλκιδική και τη Σιθωνία, τα οποία αντιμετωπίζονται από μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας. Είμαστε σε επαγρύπνηση διότι δε γνωρίζουμε ποτέ θα εκτονωθεί το φαινόμενο».

Διαφήμιση