Αρχική Ειδήσεις «Μπάλλος»: Κατακλυσμός σε ολόκληρη τη χώρα – Μήνυμα 112 στην Αττική

«Μπάλλος»: Κατακλυσμός σε ολόκληρη τη χώρα – Μήνυμα 112 στην Αττική

0
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πλημμυρισμένος δρόμος από την έντονη βροχόπτωση στην Εκάλη, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η Πολιτική Προστασία προτρέπει τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν όσο είναι σε εξέλιξη τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Μπάλλος 14/10 - 112

Σημειώνεται ότι μήνυμα που προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτ. Στερεά Ελλάδα στάλθηκε χθες Τετάρτη μέσω του 112.

Προβλήματα στην Αττική – Διακοπή κυκλοφορίας στην Πειραιώς

Στην Αττική από νωρίς το πρωί σημειώνονται ισχυρές βροχές, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους, αλλά και σε σπίτια.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πλημμυρισμένος δρόμος από την έντονη βροχόπτωση στην Εκάλη, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενώ, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι και μετά, ενώ έντονη είναι και η κεραυνική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τώρα παρατηρήθηκαν στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41).

Μπάλλος 14/10

Κλειστά τα σχολεία σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά

Με έντονες βροχοπτώσεις κάνει αισθητή την εμφάνισή του ο «Μπάλλος», στο νησί της Κεφαλονιάς.

Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Στην ίδια ενέργεια προέβη και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, που αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στον Δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Παρακολουθήστε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, είπε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης. Ο υπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Σε ετοιμότητα για συνδρομή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, κατά την οποία έγινε ενημέρωση «επί των νέων μετεωρολογικών δεδομένων» αλλά και ανακεφαλαίωση «επί των τελευταίων προγνωστικών μοντέλων».

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Μπάλλος 14/10

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μπάλλος 14/10

Διαφήμιση