Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Αναστολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με δικαστική απόφαση

ΗΠΑ: Αναστολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με δικαστική απόφαση

0
justice
Διαφήμιση

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Νέας Υόρκης κέρδισαν αναστολή από την εντολή της πολιτείας για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Δικαστής της Νέας Υόρκης με απόφασή του διέκοψε προσωρινά την επιβολή υποχρεωτικότητας μετά από μήνυση ομάδας εργαζομένων, που χαρακτήριζαν την εντολή αντισυνταγματική.

Παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων

Ομάδα 17 επαγγελματιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών, μήνυσε την πολιτεία της Νέας Υόρκης για παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

«Οι ίδιοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της πρώτης γραμμής χαιρετίστηκαν ως ήρωες από τα μέσα ενημέρωσης για τη θεραπεία ασθενών με COVID πριν από τη διάθεση των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των ενάγοντων εδώ, τώρα κατακρίνονται από τα ίδια μέσα ενημέρωσης με τους παρίες που πρέπει να αποκλειστούν από την κοινωνία μέχρι να εμβολιαστούν παρά τη θέλησή τους », αναφέρεται στην αγωγή.

Ο δικαστής David Hurd στην Utica αποφάνθηκε υπέρ της ομάδας, εκδίδοντας διαταγή που αποκλείει προσωρινά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Ο δικαστής έδωσε προθεσμία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου για να απαντήσει στην αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Utica. Εάν το κράτος αντιταχθεί στο αίτημα των ενάγοντων, θα πραγματοποιηθεί προφορική ακρόαση της 28ης Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε διαταγή στις 28 Αυγούστου, απαιτώντας τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Στην αγωγή τους, οι επαγγελματίες υγείας συγκάλυψαν την ταυτότητά τους. Η μήνυση ανέφερε ότι οι ενάγοντες ήθελαν να προχωρήσουν ανώνυμα επειδή «κινδυνεύουν με αποστρατεία, απειλές βλάβης, άμεση βολή και άλλες εκδικητικές συνέπειες εάν γίνουν γνωστά τα ονόματά τους».

Σημείωναν μάλιστα ότι δεν είναι “αντι-εμβολιαστές” που αντιτίθενται σε όλα τα εμβόλια.

Οι δικηγόροι της Thomas More Society υπέβαλαν αίτηση για προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, ζητώντας πρώτα μια προσωρινή εντολή, πριν από την τελική απόφαση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

ΠΗΓΗ:Newsweek

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση