Αρχική COVID-19 Γαλλία: 300.000 υγειονομικοί ανεμβολίαστοι. Κλυδωνίζεται το σύστημα Υγείας

Γαλλία: 300.000 υγειονομικοί ανεμβολίαστοι. Κλυδωνίζεται το σύστημα Υγείας

0
COVID TEST
Εικόνα: UNSPLASH/Mufid Majnun
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν ή να διακόψουν την εργασία τους χωρίς αμοιβή βάσει της εντολής υποχρεωτικού εμβολιασμού του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση παρήλθε ήταν η περασμένη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου.

Πιέσεις στο σύστημα υγείας

Πλέον τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτή την απόφαση γίνονται όλο και πιο ορατά. Καθώς με 300.000 εργαζόμενους να μην έχουν εμβολιαστεί, ορισμένα νοσοκομεία ανησυχούν ότι θα αυξηθούν οι πιέσεις στο σύστημα Υγείας, όπως σημειώνει το  Associated Press.

«Τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά για ιατρική περίθαλψη, φροντίδα στο σπίτι, και η Τετάρτη ήταν  η προθεσμία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αναστολή της αμοιβής ή αδυναμία εργασίας. Ωστόσο ένα ανώτατο δικαστήριο απαγόρευσε την απόλυση προσωπικού », ανέφερε το AP.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έχουν λάβει μόνο μία δόση του εμβολίου θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID κάθε τρεις ημέρες μέχρι να λάβουν τη δεύτερη δόση. Η 15η Οκτωβρίου είναι η δεύτερη καταληκτική ημερομηνία για τους εργαζόμενους να έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια.

Πρόστιμα και ποινές

Η γαλλική κυβέρνηση είχε σημειώσει ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, περίπου το 84 τοις εκατό των υπαλλήλων υγειονομικής περίθαλψης της χώρας είχαν εμβολιαστεί. Ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν θα μπορεί να εργαστεί και να καλύψει βάρδιες εάν τελικά δεν συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με τη διαταγή του Μακρόν, οι εταιρείες και τα νοσοκομεία που δεν συμμορφώνονται θα πληρώνουν 160 δολάρια (130 ευρώ) ανά παράβαση. Ποσό που μπορεί να ανέλθει στα 4.430 δολάρια (3.750 ευρώ) εάν τους επιβληθεί πρόστιμο τρεις φορές το μήνα. Επίσης, προβλέπεται και ποινή φυλάκισης, μέχρι έξι μήνες.

Αντιδράσεις

Είναι παράνοια – όλα αυτά για έναν ιό με ποσοστό ανάρρωσης και επιβίωσης 99,7 %., σχολιάζει το GR.Zούμε ένα τρίτο κύμα, αλλά αυτή τη φορά είναι ένα κύμα ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε στους Epoch Times ο Emmanuel Chignon. Iδιοκτήτης γηροκομείου στη Δυτική Γαλλία, κατάφερε να παραμείνει ανοιχτός καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Σήμερα, αυτός και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν το κλείσιμο λόγω ενός μεγάλου αριθμού Γάλλων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που προτιμούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους παρά να κάνουν το εμβόλιο .

Η Βανέσα Περότι, εργαζόμενη στην υγειονομική περίθαλψη στο «Hospital Beaujon» στο Κλίσι, προάστιο της εργατικής τάξης στο Παρίσι, είναι εξοργισμένη. «Είμαι αηδιασμένh. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.” Η ίδια εγκατέλειψε τη θέση της στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης επειδή αρνήθηκε να κάνει εμβόλιο. «Δεν πρόκειται να πιέσω τον εαυτό μου να μου κάνει εμβόλιο μόνο για να δουλέψω», είπε η Περότι. «Ίσως είναι επιβλαβές, ίσως όχι, αλλά δεν θέλω να μου το επιβάλει κανένας . Δεν είναι ηθικό, είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό, τι θέλουμε με το σώμα μας”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση