Αρχική Ειδήσεις LIVE Δείτε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το Βελίδειο

LIVE Δείτε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το Βελίδειο

0
tsipra
Διαφήμιση

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας, απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Προτάσεις για την ανάκαμψη της χώρας από την ανεργία, την ακρίβεια και την πανδημία, καθώς και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ήταν από τα βασικά σημεία της ομιλίας του.

ΔΕΙΤΕ την ομιλία Α. Τσίπρα

Νωρίτερα είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΘ- Helexpo και επισκέφτηκε περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο.

Το στίγμα για τις θέσεις και τις προτάσεις του είχε προδιαγράψει από το βράδυ της Παρασκευής, με ανάρτηση του στο twitter o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

alextsipras

Στο επίκεντρο της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί η υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το τρίπτυχο της πρότασης για την επόμενη μέρα που έχει στόχο την ενίσχυση των λαϊκών νοικοκυριών αφορά:

Οι άξονες των θέσεων του Α. Τσίπρα

  • Η ρύθμιση και τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία
  •   Η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ
  •  Η διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας
  •  Στήριξη του κοινωνικού κράτους
  •  Προστασία πρώτης κατοικίας

Επίσης θα κάνει λόγο για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Θα καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας για την ανακούφιση των νοικοκυριών. Στο επίκεντρο και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ και η διαχείριση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης. Θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στους νέους και στο θέμα της πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Σύγκρουση δύο κόσμων

Στην ομιλία του Α. Τσίπρα θα αναδείξει τη σύγκρουση των δυο κόσμων, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε επίπεδο δημοκρατίας, θεσμών και λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι είναι πρωθυπουργός για τις ελίτ και όχι για την κοινωνία.

 

Διαφήμιση