Αρχική Ειδήσεις Η εξέλιξη της πανδημίας: 3.605 νέα κρούσματα – Εντυπωσιακή ανοσία στα παιδιά

Η εξέλιξη της πανδημίας: 3.605 νέα κρούσματα – Εντυπωσιακή ανοσία στα παιδιά

0
κρούσματα -covid-19
Εικόνα: UNSPLASH/Martin Sanchez
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

3.605 νέα κρούσματα στη χώρα – 20 θάνατοι από κορονοϊό – 240 διασωληνωμένοι

Σημερινή καταγραφή των κρουσμάτων

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.605, εκ των οποίων
14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 528.474
(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.533 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

COVID

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.158 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

COVID

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 240 (63.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.863 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 200 (ημερήσια μεταβολή -18.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

COVID Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά
Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

COVID

Παράταση του μίνι lockdown

Η αξιολόγηση των δεδομένων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας οδήγησε στην παράταση του μίνι lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά, ενώ χθες, Τετάρτη, τέθηκαν σε ισχύ ανάλογα μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, νέες περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ειδικών, καθώς τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταδεικνύουν επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Νέα έρευνα

Σύμφωνα με τον Χ. Γώγο: «Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί αυτή την στιγμή νόσο των νέων, μιας και η ενδιάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει χαμηλή, γύρω στα 29 έτη, ενώ το 56% των κρουσμάτων είναι μικρότερο από 34 ετών.» Επίσης, ανέφερε πως σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο New England Journal of Medicine, ένα πολύ σημαντικό ιατρικό περιοδικό, παρουσιάζεται εντυπωσιακή η ανοσιακή απάντηση του εμβολιασμού στα παιδιά και πως φτάνει το 98%, είναι ίδια δηλαδή στις ηλικίες 12-17 και στις ηλικίες 18-25.

Οι τελευταίες εξελίξεις: