Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Ρόδου από το ιταλικό περιοδικό “Bell’ Europa”

Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Ρόδου από το ιταλικό περιοδικό “Bell’ Europa”

0
Ρόδος
Διαφήμιση

Με εντυπωσιακό αφιέρωμα δέκα τεσσάρων σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell’ estate») κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021 του μηνιαίου περιοδικού ταξιδιών BELL’ EUROPA.

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα Ιταλικά περιοδικά ποικίλης ύλης.

Τα εξαιρετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα, είναι αποτέλεσμα ταξιδιού εξοικείωσης διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021. Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με την δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρο να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική. Δηλαδή αυτή των γαστρονομικών εμπειριών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος κ. Vannina Patanè και ο φωτογράφος, κ. Massimo Ripani, επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού.

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος

«Η γαστρονομική εμπειρία της Ρόδου θα αποτελέσει βασικό άρθρο στο τουριστικό περιοδικό Bell’ Europa. Η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε για έξι ημέρες γευστικές περιηγήσεις σε εστιατόρια του νησιού μας για τους Ιταλούς δημοσιογράφους με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, των ντόπιων παραγωγών και των τοπικών προϊόντων που παράγει η ροδίτικη γη. Η Ρόδος προσφέρει πολλαπλές επιλογές καλού φαγητού. Παράδοση και σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία συνδυάζονται μοναδικά στον τόπο αυτό! Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να γευθούν διεθνή και πολυβραβευμένη κουζίνα αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια στις κατ΄ εξοχήν τουριστικές περιοχές της Ρόδου, σε ξενοδοχεία με άριστη ποιότητα σε φαγητά και υπηρεσίες, αλλά και σε φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες στα χωριά του νησιού» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Ταρασλιάς.

Ρόδος αφιέρωμα ΕΟΤ Ρόδος αφιέρωμα ΕΟΤ

Ρόδος αφιέρωμα ΕΟΤ
ΕΟΤ

Πηγή: ΕΟΤ – Rhodes.gr

Διαφήμιση