Αρχική COVID-19 Ινδική μετάλλαξη: “Θερίζει” σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία

Ινδική μετάλλαξη: “Θερίζει” σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία

0
vaccine6
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Θερίζει η ινδική μετάλλαξη (στέλεχος Δέλτα) παγκοσμίως και κυρίως σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία Σύμφωνα με τη μοντελοποίηση δεδομένων που καταρτίζουν το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι ήδη κυρίαρχη στις ΗΠΑ.

Μέσα σε 15 μέρες

Χρειάστηκαν μόλις 15 μέρες για να εξαπλωθεί και να κυριαρχήσει στις ΗΠΑ. Το 51,7% των υφιστάμενων κρουσμάτων  συνδέονται με την παραλλαγή αυτή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Το ποσοστό των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Άλφα μειώθηκε στο 28,7%. Yπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία και ήταν η κυρίαρχη στις ΗΠΑ έως πρότινος.

Κίνδυνος η ταχεία μετάδοση

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, μεταδίδεται ευκολότερα. Ειδικά στους νέους. Έχει πλέον εντοπιστεί σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Χθες ο πρόεδρος Τζον Μπάιντεν ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν. “Πρέπει. Για να προστατευθείτε από την ευρέως διαδεδομένη, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή” επεσήμανε. Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Ινδική μετάλλαξη το 90% των κρουσμάτων στη Μ. Βρετανία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα 9 στα 10 κρούσματα είναι ινδικής μετάλλαξης. Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται να λύσει το… γόρδιο δεσμό και της κανονικότητας και της υγειονομικής κρίσης. Δύσκολο. Προς το παρόν εμμένει στην προαναγγελίια του άρει αργότερα εντός του μήνα σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Η ανοδική πορεία του αριθμού μολύνσεων συνεχίζεται. Οι αρχές επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 32.548 μολύνσεις της νόσου. Πρώτη φορά, μετά τον Ιανουάριο, που ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις 30.000.

Εκτός καραντίνας και οι εξ Ελλάδος

Από τις 19 Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, που θα φτάνουν από χώρες της «πορτοκαλιάς λίστας» της Βρετανίας θα αποφεύγουν την καραντίνα. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι αεροπορικές εταιρίες θα ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού των επιβατών στις πτήσεις προς τη Βρετανία για πρώτη φορά.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση