Αρχική COVID-19 Ινδική μετάλλαξη: Σοκάρει η κατάσταση στα λύματα

Ινδική μετάλλαξη: Σοκάρει η κατάσταση στα λύματα

0
LABORATORY2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ινδική μετάλλαξη δείχνει τα δόντια της. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για τα αστικά λύματα.

Σοκαριστικά στοιχεία

Σύμφωνα με το Εθνικό Δικτύο Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του Covid-19 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις την εβδομάδα 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021. Σε σχέση με την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2. Η εικόνα αφορά στα αστικά λύματα τριών από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν. Αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (+47%), την Περιφέρεια Αττικής (+65%) και το Ηράκλειο (+171%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στο Βόλο (-1%) και τη Θεσσαλονίκη (+3%).

Πτωτικές μεν, μη αξιολογήσιμες δε

Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-36%) και τα Χανιά. Η μείωση, ωστόσο, δεν είναι αξιολογήσιμη λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου. Στην Πάτρα και την Ξάνθη, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στην Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα το ιικό φορτίο παρέμεινε χαμηλό αλλά ανιχνεύσιμο. Δηλαδή τα επίπεδα ήταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

Αναλυτικά ανά περιοχή

  • Στην Περιφέρεια Αττικής την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση (+65%), Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 21-27/6/21.
  • Στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+3%). Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο στην πόλη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
  • Την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, παρατηρήθηκε μείωση (-36%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 21-27/6/21.
  • Την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα στο Βόλο παρέμεινε σταθερό (-1%).
  • Την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, στο Ηράκλειο, ανακόπηκε η μείωση που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+171%) στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο ανέρχεται πλέον σε σχετικά μέτρια επίπεδα.
  • Τέλος στο Ρέθυμνο την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, ανακόπηκε η μείωση/σταθεροποίηση που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Παρατηρήθηκε αύξηση (+47%) στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο ανέρχεται πλέον σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση