Αρχική COVID-19 Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά – Τι αλλάζει λόγω αύξησης κρουσμάτων (Βίντεο)

Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά – Τι αλλάζει λόγω αύξησης κρουσμάτων (Βίντεο)

0
χαρδαλιας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων κατά 200% την τελευταία εβδομάδα λόγω, κυρίως, της ινδικής μετάλλαξης έχει θορυβήσει την κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προατασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προέβη σε έκτακτη ενημέρωση.

Τι αλλάζει

  • Μόνο με καθήμενους πελάτες θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, οι χώροι διασκέδασης (μπαρ, κλαμπ κ.λπ).
  • Αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα τηρούν τα μέτρα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση.
  • Με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
  • Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας και 10.000 πρόστιμο.
  • Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Τι συμβαίνει με την ινδική μετάλλαξη

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα στοιχεία της πορείας του κορονοϊού προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση. Το στέλεχος Δέλτα εξελίσσεται σε επικρατούσα μετάλλαξη. Είναι πιο 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος και 60% από τη βρετανική μετάλλαξη. Από την προηγούμενη Δευτέρα σημειώθηκε μεγάλη η αύξηση κρουσμάτων. Αυτά εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και σχετίζονται με χώρους διασκέδασης. Δεν συνοδεύεται από αύξηση νοσηλειών.

Μονόδρομος ο εμβολιασμός

Όταν το 40% παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί” τόνισε. Το μήνυμα είναι τριπλό: “Εμβολιαστείτε άμεσα. Οι νεότεροι προστατέψτε γονείς και συγγενείς που είναι ανεμβολίαστοι. Κάντε τεστ πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα” ανέφερε.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση