Αρχική Επιλεγμένα Εκκλησία: Σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες

Εκκλησία: Σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες

0
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύσταση στο ποίμνιό της να εμβολιαστεί έναντι του Covid-19 απευθύνει η Εκκλησία της Ελλάδος. Είχε προηγηθεί συνάντηση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα καταδικάζει οιαδήποτε άλλη “παράλογη και μεμονωμένη φωνή”.

Τέσσερις άξονες

Αναλυτικά, η ΔΙΣ αποφάσισε:

  •  Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική εγκύκλιος προς τον λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών. Για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών. Συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στη λατρευτική της ζωή.
  • Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.
  • Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η ΔΙΣ. Ως διαρκής «συνοδική φωνή», ο εκπρόσωπός της, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών της προς τα ΜΜΕ.
  •  Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή. Απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και τη μακραίωνη κανονική της παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση