Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα 2.0: “Πράσινο φως” από ECOFIN – 4 δισ. ευρώ τέλος Ιουλίου

Ελλάδα 2.0: “Πράσινο φως” από ECOFIN – 4 δισ. ευρώ τέλος Ιουλίου

0
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Εικόνα: αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο φως” (και) από το ΕCOFIN έλαβε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0». «Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηρίζει μάλιστα ως «ιστορική  τη στιγμή». «Επιταχύνουμε τα σχέδιά μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον βιώσιμο, ψηφιακό και χώρο υποδομών. Οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας» αναφέρει.

Τέλος Ιουλίου τα πρώτα κονδύλια

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προανήγγειλε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν τέλος Ιουλίου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 30,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

«Καλά νέα για την Ελλάδα» έγραψε, στα ελληνικά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Το Συμβούλιο ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση μπορεί να ξεκινήσει. Με 30,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το #NextGenerationEU θα βοηθήσει τη σημαία της Ελλάδας να γίνει πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον»

Χρ. Σταϊκούρας: Σημαντική ημέρα

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γιια την Ευρώπη και την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του  ΕCOFIN ατις Βρυξέλλες. Από τα  30,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου. Σημείωσε, επίσης, ότι το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων έως το τέλος του έτους προβλέπεται να φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Διαφήμιση