Αρχική COVID-19 Εκκλησία: Ερωτήσεις και απαντήσεις στους πιστούς για τα εμβόλια

Εκκλησία: Ερωτήσεις και απαντήσεις στους πιστούς για τα εμβόλια

0
Ιερά Σύνοδος
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εγκύκλιο προς τους ιερείς για τη θεία λειτουργία της Κυριακής και φυλλάδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις προς τους πιστούς για τα εμβόλια επιχειρεί να συνδράμει η Εκκλησία στον εμβολιασμό.

Από τη σύσταση σε πιο δυναμική δράση

Εϊχε προηγηθεί η συνάντηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Υγείας. Βασίλη Κικίλια και το Σωτήρη Τσιόδρα. Ακριβώς προ μιας εβδομάδος. Τότε, η Εκκλησία απηύθυνε σύσταση στο ποίμνιό της, Η στάση της επικρίθηκε για “χλιαρή αντίδραση”. Η αύξηση των κρουσμάτων κινητοποίησε τους επικεφαλής της ιεραρχίας. Τώρα η προσπάθεια είναι πιο στοχευμένη.

Εγκύλιος

Η Εγκύκλιος που θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, ξεκαθαρίζεται ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την διδασκαλία της Εκκλησίας. Η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να ακούν και να εμπιστεύονται τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών.  Η ΔΙΣ καθιστά σαφές ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την “Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας”. Μάλιστα, με έμφαση, λέγεται ότι “η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρών για την απαλλαγή από την πανδημία”.

Ερωτήσεις και απαντήσεις και… fake news

Σε ειδικό έντυπο που εκτύπωσε η Εκκλησία, διατυπώνονται 12 ερωτήσεις με ισάριθμες απαντήσεις. Όποιος ορθολογιστής το διαβάσει εντυπωσιάζεται για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την προσπάθεια της Εκκλησίας να την καταστείλει. Στο απαντητικό κομμάτι, η Εκκλησία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει τσιπάκι και ότι δεν αλλοιώνετα η προσωπικότητα των πιστών με τον εμβολιασμό. Τσυτόχρονα πσρατίθενται και εύληπτες πληροφορίες, όπως ποια η διαφορά του παραδοσιακού και του mRNA εμβολίου.
 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση