Αρχική COVID-19 Παραγωγή 1 δισ. εμβολίων από την κινεζική Sinopharm έως το τέλος 2021

Παραγωγή 1 δισ. εμβολίων από την κινεζική Sinopharm έως το τέλος 2021

0
vaccine5
Εικόνα: UNSPLASH/Mufid Majnun
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έτοιμη για την παραγωγή 1 δισ. εμβολίων κατά του Covid-19 έως το τέλος 2021 δηλώνει η κινεζική φαρμακοβιομηχανία Sinopharm. Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας δεσμεύεται για την παραγωγή, η οποία και προορίζεται για τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Δηλαδή, στις χώρες “πέρα από την Κίνα” δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, Λιου Τζινγκζέν.  Αυτό το επίπεδο ικανότητας εφοδιασμού προϋποθέτει ότι ικανοποιείται η ζήτηση για εμβολιασμούς στην Κίνα, ανέφερε ο Λιου σε ένα πάνελ του Παγκόσμιου Φόρουμ Υγείας του Μποάο για την Ασία.

LABORATORY
Εικόνα: UNSPLASH/Drew Hays

Ετήσια παραγωγή 5 δισ. εμβολίων

«Η ετήσια παραγωγική μας ικανότητα υπερβαίνει τις 5 δισεκατομμύρια δόσεις», είπε ο πρόεδρος της Sinopharm. «Αυτή είναι η δική μας ικανότητα». Αρνήθηκε, ωστόσο, να αποκαλύψει πόσες δόσεις εμβολίων συμφώνησε η φαρμακοβιομηχανία να χορηγήσει στην COVAX. Με σκοπό την κοινή χρήση εμβολίων, κυρίως στις φτωχές χώρες. Στην Κίνα χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια της Sinopharm, Ένα εξ αυτών ήδη έχει λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία. Προϋπόθεση απαραίτητη, για να συμπεριληφθεί ένα εμβόλιο στην πρωτοβουλία COVAX.

Και τρίτο κινεζικό εμβόλιο στα σκαριά

Ο Λιου συμπλήρωσε ότι η Sinopharm έχει σχεδιάσει επίσης μια μονάδα παραγωγής ενός τρίτου εμβολίου. Το σκεύασμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κλινικών δοκιμών.  Η συμμαχία εμβολίων GAVI βρίσκεται σε συνομιλίες με την Sinovac Biotech, έναν άλλο σημαντικό πάροχο εμβολίων για την Covid-19 από την Κίνα. Στόχος είναι να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της COVAX, τόνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος της GAVI. Η Κίνα υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο να χορηγήσει 10 εκατομμύρια δόσεις στην COVAX.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση