Αρχική Ενέργεια Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην Τεχεράνη

Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην Τεχεράνη

0
TEHRANfire
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιράν. Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο πετρελαίου στο νότιο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας, την Τεχεράνη. Σύμφωνα με κρατικά Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν, μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες.

Άμεση κινητοποίηση

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν αναφέρει ότι όλες οι επιχειρήσεις είχαν διακοπεί στην εγκατάσταση, γνωστή ως διυλιστήριο Tondguyan. Αμέσως έσπευσαν πυροσβέστες που προσπάθησαν να συγκρατήσουν τη φωτιά.
“Διαρροή σε αγωγό υγρού αερίου στην εγκατάσταση πυροδότησε τη φωτιά”, δήλωσε ο Mansour Darajati, επικεφαλής της οργάνωσης διαχείρισης κρίσεων της Τεχεράνης. Η αιτία της πυρκαγιάς θα διερευνηθεί, πρόσθεσε.

Διάψευση περί σαμποτάζ

Ο Shaker Khafaii, επικεφαλής της εταιρείας διύλισης πετρελαίου της Τεχεράνης, η οποία διευθύνει το διυλιστήριο, αποκλείει την πιθανότητα σαμποτάζ. Αυτό ανέφερε η κρατική τηλεόραση του ΙράΆν.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ασθενοφόρα και οι πυροσβέστες είχαν αποσταλεί στην περιοχή. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν τα πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού να είναι ορατά πάνω από διαφορετικά σημεία της Τεχεράνης. Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο συνέβη μερικές ώρες αφότου το μεγαλύτερο ναυτικό πλοίο του Ιράν, το Kharg, τυλίχτηκε στις φλόγες φωτιά και αργότερα βυθίστηκε στον Κόλπο του Ομάν.

 

Διαφήμιση