Αρχική COVID-19 Φον ντερ Λάιεν: Ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές χώρες – “Είμαι περίεργη να...

Φον ντερ Λάιεν: Ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές χώρες – “Είμαι περίεργη να δω πώς λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό”

0
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ EU DIGITAL COVID CERTIFICATE ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ. ΜΙΣΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΑΡΓ. ΣΧΟΙΝΑ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με στραμμένη την οθόνη του κινητού που απεικονίζει το ψηφιακό πιστοποιητικό, προς τις κάμερες, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι ξεκινά την περιοδεία της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

“Όλοι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό μπορούν να το λάβουν. Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 15 κράτη-μέλη και από την 1η Ιουλίου όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εφαρμόζουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά,” ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η Φον Ντερ Λάιεν.

Ενώ, υπογράμμισε: “Πριν από το Πάσχα υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της κανονικότητας όταν σχεδιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέγραψαν κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό.”

Παράλληλα, σημείωσε ότι “τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου” αλλά όπως πρόσθεσε “εάν ένα κράτος-μέλος επιθυμεί, μπορεί εθελοντικά να εγγραφεί νωρίτερα” και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Βελγίου που “επιτρέπει από σήμερα τα ταξίδια με πιστοποιητικό και εκδίδει αυτά τα πιστοποιητικά”.

“Σχεδιάζω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU. Είμαι πολύ περίεργη να ελέγξω και να δω πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό“, υπογράμμισε κλείνοντας η Φον Ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται ότι, η Oύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ταξιδεύει σήμερα στην Ισπανία, αύριο στην Ελλάδα και τη Δανία και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση