Αρχική Ελλάδα LIVE: Σύνοδος κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη

LIVE: Σύνοδος κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη

0
Μπάιντεν-Πούτιν
Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr
Η ώρα της μεγάλης συνάντησης έφτασε και οι ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ θα θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα κράτη τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντώνται στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Οι διαπραγματεύσεις αποτελούνται από τρία μέρη: Συνομιλίες κλειστής μορφής και δύο γύρους εκτεταμένων συζητήσεων, με διάλειμμα για καφέ.
Η συνάντηση, λαμβάνει χώρα με ενισχυμένα μέτρα εν μέσω πανδημίας και αναμένεται να διαρκέσει έως και πέντε ώρες.
Ωστόσο, οι πρόεδροι δεν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Η συνέντευξη Τύπου του Πούτιν θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνέντευξη του ομολόγου του.

Τα θέματα

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο ανακοίνωσαν ότι οι συζητήσεις θα κυμανθούν από τη στρατηγική σταθερότητα, την ασφάλεια των πληροφοριών και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έως την Αρκτική, την κλιματική αλλαγή και την καταπολέμηση της COVID-19. Θα θέσουν επί τάπητος τις προοπτικές εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Οι δύο Πρόεδροι θα συζητήσουν επίσης για τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας, καθώς και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Προβλέπεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Λευκορωσία.
Διαφήμιση