Αρχική COVID-19 Θεανώ, η νέα ψηφιακή βοηθός που δίνει πληροφορίες για τον κορονοϊό

Θεανώ, η νέα ψηφιακή βοηθός που δίνει πληροφορίες για τον κορονοϊό

0
Artificial Intelligence
Εικόνα: UNSPLASH/Michael Dziedzic
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» αξιοποίησαν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, για να δημιουργήσουν μία διαλογική βοηθό (chatbot), τη Θεανώ. Καθήκον της είναι να συμβάλει στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τον Covid-19 και τις εξελίξεις της πανδημίας.

Σύντομα στο ευρύ κοινό

Η Θεανώ λειτουργεί σε δοκιμαστικό στάδιο. Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία για το ευρύ κοινό. Τα chatbots είναι διαλογικά προγράμματα, που εξυπηρετούν την επικοινωνία ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης πελατών.Σήμερα όμως υπάρχουν chatbots σχεδόν για τα πάντα. Από παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, μέχρι παραγγελίες στο σουπερμάρκετ.

Δυνατότητες αυτοαξιολόγησης συμπτωμάτων

Η Θεανώ θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας. Με σκοπό να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών. Παράλληλα στοχεύει στη μείωση του πανικού, με τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων.

Παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ. Για τον αριθμό των εμβολιασθέντων ανά συγκεκριμένη ημερομηνία ή συνολικά στην Ελλάδα. Καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων. Από πού ξεκίνησε ο κορωνοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ.

Εικόνα: UNSPLASH/ Boitumelo Phetla

Διαγνωστικό τεστ

Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα με έξι απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.

Πάντα διαδραστική

Τα διαλογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ακολουθούν τεχνικές βαθιάς μάθησης. Όσο τροφοδοτούνται με μηνύματα τόσο περισσότερο μαθαίνουν. Με άλλα λόγια, τα διαλογικά συστήματα γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και τη συμβολή των χρηστών τους. Η ψηφιακή βοηθός Θεανώ πήρε το όνομά της από τη διασημότερη γυναίκα επιστήμονα της αρχαιότητας. Η Θεανώ η Θουρία ήταν μια εκ των Πυθαγορείων φιλοσόφων. Θεωρείται η διασημότερη γυναίκα αστρονόμος και κοσμολόγος της αρχαιότητας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση