Αρχική COVID-19 Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Συμφωνία από ΕΕ

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Συμφωνία από ΕΕ

0
κρούσματα -covid-19
Εικόνα: UNSPLASH/Martin Sanchez
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ΕΕ συμφώνησε στη χρήση και υιοθέτηση του green pass. To «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid» (EU Digital Covid Certificate) πήρε το “ΟΚ” από το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Την είδηση ανακοίνωσε στο twitter o Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς. «Λευκός καπνός: Έχουμε συμφωνία στην πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Καλωσορίζω τη σημερινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Παραδώσαμε αυτό το νέο εργαλείο σε χρόνο ρεκόρ, για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών», έγραψε ο Βέλγος Επίτροπος.

Εικόνα

 

Στα κράτη-μέλη η έγκριση

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν. Ο Κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 7-10 Ιουνίου.

Το νέο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά, τα οποία στη συνέχεια θα γίνονται δεκτά στις άλλες χώρες της ΕΕ. Ο κανονισμός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 θα ισχύει για 12 μήνες. Η έκδοση του πιστοποιητικού δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης και δεν θα θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση