Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιά: Νέο μήνυμα από το 112 – Επικίνδυνη νύχτα λόγω καιρού

Πυρκαγιά: Νέο μήνυμα από το 112 – Επικίνδυνη νύχτα λόγω καιρού

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΩ ΠΕΥΚΕΝΕΑΣ (ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Εικόνα: ΕUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά στο Σχίνο με εχθρό τις καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται νέα απομάκρυνση κατοίκων. Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιεροθέου. Ηδη εστάλη και νέο μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 για την εκκένωση των εν λόγω περιοχών.

Αντίπαλος και ο καιρός

Οι έντονοι άνεμοι ενισχύουν δραματικά τα πύρινα μέτωπα στην Κορινθία καθιστώντας πνιγηρή την ατμόσφαιρα από τον καπνό και στην Αθήνα. Η εικόνα της Ακρόπολης μοιάζει απόκοσμη περιτυλιγμένη στο νέφος που “ταξιδεύει” μέχρι τη Σύρο. Αλλά και την ...Ικαρία σύμφωνα με τις κάμερες του meteo.
Η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και το βράδυ με 7-8 μποφόρ. Το φαινόμενο προβλέπεται να συνεχιστεί και αύριο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star Θοδωρή Κολυδά, πρόκειται για ισχυρούς βορειοδυτικούς ριπιαίους ανέμους 6-7 μποφόρ που ενίοτε μετατρέπονται σε 8 μποφόρ. Διαπερνώντας το κανάλι Σαρωνικού – Κορινθιακού, ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και καθιστούν τη βλάστηση εύφλεκτη ύλη. Από αύριο ωστόσο αναμένεται σταδιακά η εξασθένισή τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, διακόπτεται η κυκλοφορία:

  • Διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχινό
  • Στο ύψος του 21ου χλμ της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, προς Αλεποχώρι
  • Στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι
  • Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ, στο ρεύμα προς Αλερποχώρι, περιοχή Πευκενέας
  • Στην οδό Χανίων, περιοχή Κρύα Βρύση
  • Στην οδό Μοράβα, από το εθνικό στάδιο Μεγάρων προς Καβελάρι.
  • Επίσης, διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων- Αλεποχωρίου, από το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι.

 

Διαφήμιση