Αρχική Καταστροφές Σχίνος Κορινθίας: Ενεργοποιήθηκε το 112 – Οι στάχτες έφτασαν μέχρι την Αττική

Σχίνος Κορινθίας: Ενεργοποιήθηκε το 112 – Οι στάχτες έφτασαν μέχρι την Αττική

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καλούνται όσοι πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς δυναμώνει, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον προς τα Μέγαρα, ενώ την ίδια στιγμή εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

112

Η φωτιά είναι ενάντια στη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες για την αναχαίτησή της, καθώς πλησιάζει προς τα σπίτια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Εικόνα: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣΠαράλληλα, οι φλόγες έφτασαν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου, το οποίο τώρα απειλείται.

Ενώ οι στάχτες έφτασαν και μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό της Αττικής,  δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν καταφύγει στα Μέγαρα και στην παραλία του Αλεποχωρίου, ενώ οι δήμοι Λουτρακίου και Μεγάρων προσφέρουν ότι μπορούν στους πολίτες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Την ίδια στιγμή, ο καπνός και η στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχίνου Κορινθίας έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΔΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 χιλιόμετρα την ώρα.

Διαφήμιση