Αρχική COVID-19 Συνεχίζεται η μείωση των διασωληνωμένων – Στην Κάλυμνο αύριο ο Χαρδαλιάς

Συνεχίζεται η μείωση των διασωληνωμένων – Στην Κάλυμνο αύριο ο Χαρδαλιάς

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται σταθερά η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων, ενώ την ίδια στιγμή τα νέα κρούσματα εξακολουθούν να είναι λιγότερα από 3.000, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι είναι χαμηλά. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα βρεθεί αύριο στην Κάλυμνο, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.293 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 383.558 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.205 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Στην Κάλυμνο ο Χαρδαλιάς

Κάλυμνος

Υπενθυμίζεται ότι η Κάλυμνος βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έως τη Δευτέρα, 24 Μαΐου. Για τον λόγο αυτό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου θα μετάβουν στην περιοχή.

Σκοπός της επίσκεψης είναι:

  • η προσπάθεια στήριξης όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού
  • η διεξοδική ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων
  • ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μάλιστα ευρεία σύσκεψη (08.30) θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.).

Λιγότεροι από 650 διασωληνωμένοι

Παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων, καθώς 642 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το 62.6% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.312 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 305 (ημερήσια μεταβολή -8.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων θανάτων παραμένει υψηλός, καθώς το τελευταίο 24ωρο, 53 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.587 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση