Αρχική Τουρισμός Έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από την αγορά της Μέσης Ανατολής

Έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από την αγορά της Μέσης Ανατολής

0
τουρισμός
Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην Έκθεση Arabian Travel Market του Ντουμπάι.
Διαφήμιση

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής για τους ελληνικούς προορισμούς, ιδίως μετά την καθιέρωση ταξιδιωτικού διαδρόμου χωρίς καραντίνα μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ.

Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Arabian Travel Market (ATM) του Ντουμπάι, που πραγματοποιείται από τις 16 έως σήμερα 19 Μαΐου και στην οποία ο ΕΟΤ συμμετέχει με συνεκθέτες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πολυτελείας, την Aegean Airlines και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

αγορά Μέσης Ανατολής
Το ενδιαφέρον της αγοράς της Μέσης Ανατολής για την Ελλάδα παραμένει έντονο, ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση ταξιδιωτικού διαδρόμου χωρίς καραντίνα μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αποστολή του ΕΟΤ, με επικεφαλής τη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Σοφία Λαζαρίδου, πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες, τους κυριότερους tour operators και άλλους εκπροσώπους φορέων της τοπικής αγοράς, εστιάζοντας στο πρόσφατο άνοιγμα της Ελλάδας σε τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία με «όχημα» τη νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού «All you want is Greece».

Η Arabian Travel Market είναι η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής που κάθε χρόνο συγκεντρώνει επισκέπτες από τα ΗΑΕ, την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την Ινδία και άλλες περιοχές της Ασίας. Φέτος, η διοργάνωση διεξάγεται υβριδικά, καθώς μετά τη φυσική έκθεση θα ακολουθήσει virtual event στο διάστημα 24 – 26 Μαΐου.

Arabian Travel Market (ATM) 2021
Στιγμιότυπο από το περίπτερο του ΕΟΤ στην Arabian Travel Market (ATM) 2021. Εικονίζονται, από αριστερά, το στέλεχος του Τμήματος Εκθέσεων του ΕΟΤ, Αθηνά Νέλλα, η επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι, Μαρία Κωστοπούλου, η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ, Σοφία Λαζαρίδου, ο Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία των ΗΑΕ, Παντελής Γκάσιος, και το στέλεχος του Τμήματος Εκθέσεων του ΕΟΤ, Δέσποινα Ξυλούρη.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η μείωση των διασωληνωμένων – Στην Κάλυμνο αύριο ο Χαρδαλιάς
Επόμενο άρθροΗμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου