Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Στις “14 Μαΐου” το άνοιγμα του τουρισμού – “All you want is...

Στις “14 Μαΐου” το άνοιγμα του τουρισμού – “All you want is Greece”

0
Ελλάδα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τον τουρισμό της για το καλοκαίρι μέχρι τις 14 Μαΐου και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί την ηλιόλουστη χώρα μας για τις διακοπές του.

Με σύνθημα την φράση «All you want is Greece», ο Θεοχάρης επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021.

“Φέτος και για πάντα, ‘‘το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”. Για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας από το βήμα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά, λόγω της πανδημίας.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί και ελπίζει ο τουρισμός να ανοίξει στις 14 Μαΐου, αν και εφόσον τα επιδημιολογικά και υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν. Μάλιστα, μέχρι να φτάσει αυτή η πολυπόθητη στιγμή, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ, όπως εξήγησε ο Θεοχάρης.

Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το σχέδιο ανοίγματος θα πετύχει μόνο αν υπάρξει σεβασμός στις συνθήκες της πανδημίας.

Ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν 3 βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι τουρίστες κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα:

  • Να έχουν εμβολιαστεί ή
  • Να έχουν αντισώματα ή
  • Να έχουν αρνητικό τεστ Covid

Στο μεταξύ, επισήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην χρήση των rapid test, τα οποία μπορούν να γλιτώσουν από ταλαιπωρία. Έτσι λοιπόν, καθώς η διάγνωση θα είναι άμεση, σε περίπτωση που υπάρξει θετικό τεστ, το κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις, με τα έξοδα καλυμμένα από το ελληνικό κράτος.

Ενισχύονται οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Στη συνέχεια, όσο αφορά τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο υπουργός ανέφερε ότι ενισχύονται σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια όπως και πέρσι.

“Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας”, πρόσθεσε.

Το επιτυχές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2020

Σχετικά με το επιτυχές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2020, ο Θεοχάρης επισήμανε ότι με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του κράτους, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα “δημιουργήσαμε εξειδικευμένα πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε σε αυτά χιλιάδες εργαζομένους.”

Ενώ πρόσθεσε: “Συνεργαστήκαμε στενά με τις επιχειρήσεις του κλάδου και τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Υιοθετήσαμε το πρωτοποριακό σύστημα ‘ΕVA’ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους τουριστών, επιτυγχάνοντας ακρίβεια πρόβλεψης 4 φορές υψηλότερη από άλλες μεθόδους. Και, τελικά, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα περισσότερους από 1,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, επί συνόλου 6 εκατ. επισκεπτών το 2020. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα, μένοντας παράλληλα απολύτως ασφαλείς”.

Θεοχάρης: “Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια των τουριστών”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη Συνέντευξη Τύπου, ο Θεοχάρης είπε ότι “στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής.”

“Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: ‘All I want is Greece’. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα”, πρόσθεσε.

 

Διαφήμιση