Αρχική COVID-19 Self tests και από τα σούπερ μάρκετ; – Πώς θα εφαρμοστεί το...

Self tests και από τα σούπερ μάρκετ; – Πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο

0
self tests
Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την πιθανότητα να μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν self tests και από τα σούπερ μάρκετ, εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει την διάθεσή τους στους πολίτες, όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο τρόπος διάθεσης των self tests θα είναι παρόμοιος με αυτόν που εφαρμόζεται τώρα στα φαρμακεία. Δηλαδή, με την ταυτοποίηση του δικαιούχου να γίνεται μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Παράλληλα, ο χώρος με τα self tests μέσα στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να έχει μέγεθος περιπτέρου και να είναι απομονωμένος, σαν ένα ξεχωριστό τμήμα με έναν υπάλληλο.

Ενώ θα υπάρχει και η απαραίτητη υποδομή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς θα πρέπει ο καταναλωτής με βάση τον ΑΜΚΑ να προμηθεύεται τον αυτοδιαγνωστικό  έλεγχο.

Άρα, με βάση αυτό, αναφέρουν οι πηγές, ένα σούπερ μάρκετ θα μπορεί να διαθέτει και δωρεάν self tests τα οποία θα προμηθεύεται από το κράτος, αλλά και δικά του self tests που θα έχει προμηθευτεί με εμπορική συμφωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο Μαξίμου και στους εκπροσώπους των λιανεμπορικών αλυσίδων και αναμένεται πολύ σύντομα και η μεταξύ τους συμφωνία.

Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν τις οριστικές αποφάσεις εντός των επόμενων 24ώρων, επισημαίνοντας πως σύντομα θα υπάρξει και η σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα περιγράφονται και θα αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου. Η αίσθηση που μεταφέρουν τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το εγχείρημα – εφόσον προχωρήσει – να ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση