Αρχική COVID-19 Self test μόνο από τα φαρμακεία – Οριστικό μπλόκο στα σούπερ μάρκετ

Self test μόνο από τα φαρμακεία – Οριστικό μπλόκο στα σούπερ μάρκετ

0
Self Test
Εικόνα: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύνταξη: ecozen.gr

Η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών test Covid 19 (rapid- self test)  προς το κοινό θα γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, όπως έκανε ξεκάθαρο σήμερα ο ΕΟΦ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επομένως είναι σαφές ότι απαγορεύεται η διάθεση των τεστ από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης, εκτός των φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία φήμη ότι θα διατίθενται test Covid και από τα σούπερ μάρκετ, κάτι που είχε βρει αντίθετους πολλούς φαρμακοποιούς και κάτι που όπως ξεκαθάρισε ο ΕΟΦ δεν θα ισχύσει τελικά.

Χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αντίθετοι στην πιθανότητα να επιτραπεί η διανομή των self test από τα σουπερμάρκετ.

“Θα αποσυρθούμε από το δίκτυο διανομής” απειλούν.

Το θέμα για σχέδιο της κυβέρνησης για διανομή των self test προς τους μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους από τα σουπερμάρκετ διέρρευσε χτες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), εξέδωσε ήδη σκληρή ανακοίνωση, ενώ ενάντια τάσσεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

Εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self test μέσω των σουπερμάρκετ.

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here