Αρχική COVID-19 Self test από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ανιχνεύει αμέσως τον Covid-19

Self test από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ανιχνεύει αμέσως τον Covid-19

0
CELL PHONE
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη δυνατότητα διενέργειας self test μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ δίνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το αποτέλεσμα σε μόλις τρία λεπτά! Μάλιστα το τεστ μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη μόλυνση.

Το νέο καινοτόμο self test βασίζεται σε ένα βιοαισθητήρα που ανέπτυξε η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου. Μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει αστραπιαία ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του Covid-19. Aκόμα και την πρώτη ημέρα της πιθανής μόλυνσης. Ακόμα και εάν δεν υφίσταται κανένα σύμπτωμα.

Επί του πρακτέου

Ο χρήστης θα έχει ένα «κιτ», το οποίο περιέχει μια ειδική μπατονέτα, ώστε να λάβει το απαιτούμενο δείγμα από τη μύτη ή το στόμα, ένα διάλυμα κι ένα αναλώσιμο τροποποιημένο ηλεκτρόδιο. Αυτό θα συνδέεται με μια μικρή ειδική συσκευή με το κινητό ή το τάμπλετ. Ο βιοαισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την ταχεία και μαζική αξιολόγηση φαρμάκων, που μπλοκάρουν την είσοδο του ιού. Ή και την αλληλεπίδρασή του με τα κύτταρα του ξενιστή (δηλαδή των ανθρώπων).

Επιστημονικά δεδομένα

Η συγκεκριμένη μέθοδος ανίχνευσης του κορονοϊού παρουσιάστηκε αρχικά στο περιοδικό «Sensors» (Αισθητήρες). Έχει ήδη εφαρμοστεί σε κλινική μελέτη, που διεξήχθη από ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Virological Methods.

«Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μάς δείχνουν ότι η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία» εξηγεί ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Σπύρος  Κίντζιος, «Στο άμεσο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν το τεστ οι ίδιοι στο σπίτι τους, ακόμη και με δείγματα σάλιου» προαναγγέλλει.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση