Αρχική COVID-19 Πώς μετακινούμαστε Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Τι ισχύει για το...

Πώς μετακινούμαστε Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Τι ισχύει για το Πασχαλινό τραπέζι

0
Πασχαλινό τραπέζι - Πάσχα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διανύουμε το δεύτερο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας και υπό διαφορετικές συνθήκες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ωστόσο με μεγαλύτερη αισιοδοξία εν όψει των εκτεταμένων εμβολιασμών αλλά και με μεγαλύτερη δυνατότητα κοινωνικοποίησης σε σχέση με το περσινό.

Ενώ, το μέτρο των μετακινήσεων με αποστολή μηνύματος στο 13033 εξακολουθεί και ισχύει μέχρι νεότερης ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται, αλλά όχι οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς.

Έτσι λοιπόν, οι μετακινήσεις την ημέρα της Ανάστασης, θα μπορούν να γίνονται αποστέλλοντας τον κωδικό 6.

Ενώ, με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα και μόνο, μπορούν να συγκεντρώνονται έως 9 άτομα από 2 οικογένειες σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο.

Παράλληλα, συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) σε όσους συμμετέχουν στις εν λόγω συγκεντρώσεις.

Ενώ, η Κυριακή του Πάσχα, αποτελεί την τελευταία μέρα που η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 το βράδυ και μετά (έως τις 05:00 το πρωί).

Από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, το χρονικό όριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλάζει και θα ισχύει από τις 23:00 το βράδυ και μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Παράλληλα, δεδομένου του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου, οι μετακινήσεις θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με αποστολή του κωδικού μετακίνησης 6 στο 13033.

Δείτε εδώ αναλυτικότερα πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από αύριο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση