Αρχική Special Topics Κίνα: “Ξυπνά” το μυθικό θεό του πολέμου και της φωτιάς για να...

Κίνα: “Ξυπνά” το μυθικό θεό του πολέμου και της φωτιάς για να ονομάσει το νέο Mars Rover

0
mars zhurong - Άρης
Άρης - Zhurong
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κίνα κοίταξε στον ουρανό και την παράδοσή της για να ονοματίσει το νέο της Mars Rover, αναδεικνύοντας τα φιλόδοξα σχέδιά της να ρίξει φως στα μυστικά του διαστήματος.

Ο λόγος για το πρώτο της Mars Rover, Zhurong, που όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA) την προηγούμενη εβδομάδα, «ονομάστηκε Zhurong, και σημαίνει να ανάψει η φωτιά για διαστρική εξερεύνηση στη χώρα μας και να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα να συνεχίσει την εξερεύνηση και την υπέρβαση στον απέραντο έναστρο ουρανό».

«Ο Zhurong είναι σεβαστός ως ο πρώτος θεός της φωτιάς στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα, συμβολίζοντας τη χρήση της φωτιάς για να φωτίσει τη γη και να φέρει φως», δήλωσαν αξιωματούχοι της διαστημικής διοίκησης.

Zhurong National Museum
Επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, έχουν την ευκαιρία να δουν αντίγραφο του Rover που θα προσγειωθεί σε λίγο καιρό στον Άρη. /ΑP

Ενώ, η φιλοσοφία του συμπνέει με τα φιλόδοξα σχέδια της Κίνας για τον Κόκκινο Πλανήτη – τον οποίο αποκαλούν “Huo Xing” ή Fire Star – και περιλαμβάνουν την αποστολή ενός ρομπότ εκεί, μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Το rover είναι ήδη καθοδόν προς τον Άρη με τον ανιχνευτή Tianwen-1, ο οποίος πρόκειται να προσγειωθεί τον Μάιο και θα αναζητήσει στοιχεία για τη ζωή, ανέφερε το Associated Press.

Πέρα από τον Άρη

Ωστόσο, τα διαστημικά σχέδια της Κίνας περιλαμβάνουν περισσότερα από την εξερεύνηση του Άρη. Η χώρα σχεδιάζει έναν επανδρωμένο σταθμό σε τροχιά και σκοπεύει να προσγειώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο στη Σελήνη.

Ενώ, το 2019 έγινε η πρώτη χώρα που προσγείωσε έναν διαστημικό ανιχνευτή στην άκρη του φεγγαριού. Πέρυσι και για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970, έφερε σεληνιακούς βράχους στη Γη.

Τα σχέδια του Tianwen-1

mars tianwen 1
Απεικόνιση καλλιτέχνη για το πως θα εξελίσσεται η αποστολή της Κίνας στον Άρη /Εικόνα: Nature Astronomy

Το Tianwen-1 πιθανότατα θα προσγειωθεί στην Utopia Planitia, μια πεδιάδα με πετρώματα. Εκεί, όπου ο αμερικανικός εκφορτωτής Viking 2 κατέρρευσε το 1976.

Στη συνέχεια, το rover θα βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων της αποστολής της χαρτογράφησης της επιφάνειας του Άρη και της ανάλυσης της γεωλογίας του.

Κινέζοι αξιωματούχοι λένε ότι ελπίζουν να αναζητήσουν στοιχεία για πάγο και να σχεδιάσουν πως θα μελετήσουν το κλίμα και το επιφανειακό περιβάλλον.

Διαφήμιση